Cea mai mare platformă care indexează startup-urile de la nivel mondial, CrunchBase, lansează o nouă unealtă interesantă, numită Unicorn Leaderboard - un clasament al celor mai valoroase startup-uri din întreaga lume. În același timp, se naște un nou unicorn european - HelloFresh, un produs care trimite cutii cu ingrediente pentru mâncăruri gata de preparat (în România există un produs asemănător - CookuBau) a strâns 85 de milioane de dolari și e evaluat la 2,9 miliarde de de dolari. Principalul fond care a investit până acum în companie este Rocket Internet. Jim Goetz de la Sequoia Capital împărtășește nouă învățături esențiale pentru fondatori și investitori pe Inc.com.

Investiții și startup-uri

Apple achiziționează startup-ul Mapsense, care se ocupă de vizualizarea datelor. Prețul plătit ar fi fost undeva între 25 și 30 de milioane de dolari, iar echipa startup-ului va face parte din Apple, potrivit re/code.

Un startup american reinventează căutările de apartamente printr-un sistem extraordinar de simplu de SMS-uri, potrivit AlleyWatch.

O companie care oferă suport tehnic utilizatorilor obișnuiți la ei acasă a primit investiție de 12,5 milioane de dolari în Series A.

Povestea investiției de 200 de milioane de dolari în BlaBla Car, compania globală de autostop. Acum e evaluată la 1,6 miliarde de dolari.

Nauta Capital, fondul venture din Londra și Barcelona, va avea la dispoziție anul viitor 115 - 175 milioane de dolari.

Google Capital investește 32,5 milioane de dolari în startup-ul de asigurări de sănătate Oscar Health Insurance Corp.

If Mark Zuckerberg had built something that could only ever have appealed to Harvard students, it would not have been a good startup idea. Facebook was a good idea because it started with a small market there was a fast path out of. Colleges are similar enough that if you build a Facebook that works at Harvard, it will work at any college.

Paul Graham, venture capitalist

Tehnologii

Inventatorii creează produse care mai de care mai ciudate, pentru nișe necunoscute - un grătar cu WiFi.

Cele mai mici căști wireless din lume sunt pe Kickstarter și au primit până acum aproape 400.000 de dolari de la utilizatori.

Pinterest anunță pentru prima oară câți utilizatori are - 100 de milioane de utilizatori activi lunar

Inspirațional

17 ticuri de vorbire care te transformă într-un om lipsit de profesionalism.

Cum a evoluat Airbnb - o poveste de la zero la miliarde de dolari.