Un nou startup devoltat de români a ajuns pe Product Hunt și este în top 10 astăzi. E vorba de Findie, un website care-ți oferă videoclipuri selectate în funcție de starea ta, pentru a-ți petrece câteva minute pe zi relaxându-te. Radu Amarie de la Softbinator Algorithms este cel care conduce echipa tehnică. La nivel global, gradul de reticență al companiilor față de securitatea datelor în Cloud a scăzut până la 30% , față de 80% cât era acum trei ani, scrie Wall-Street. Venture Beat face o analiză a implicării Apple în zona enterprise, una dintre mișcările importante ale finalului acesta de an, odată cu iPad Pro.

Investiții

Deși piața brățărilor inteligente este supraaglomerată, iar doar câțiva producători au cifre bune, startup-ul Moff a primit 1,3 milioane de dolari finanțare seed. Brățara poate fi folosită ca un controller pentru jocuri, scrie TechCrunch.

Un nou dispozitiv purtabil primește finanțare uriașă pe Kickstarter. OURA, un inel care ne ajută să dormim mai bine a strâns 420.000 de dolari și mai are 13 zile de campanie.

Argus, compania israeliană care oferă securitate cibernetică pentru industria auto, a obţinut 26 de milioane de dolari în a doua rundă de finanţare realizată de la fondarea companiei, scrie Ziarul Financiar.

Un startup spaniol primește 23 de milioane de dolari finanțare Series B. E vorba de CartoDB, care face analiză de date de localizare. Printre clienții săi se regăsesc Google Trends, BBVA, New York și Deloitte.

Inspirațional

Travis Kalanick, CEO-ul Uber, a fost invitatul lui Steven Colbert și a vorbit despre modelul de business al companiei și de ce nu e un lucru rău pentru taximetrie.

Russ Perry a decis să-și finanțeze startup-ul Design Pickle fără a apela la investiții externe, așa că a decis să lucreze pe gratis. El scrie în Entrepreneur lecțiile pe care le-a învățat din această experiență.

Mihai Dragomirescu de la Urbankid / eJobs scrie pe Medium despre cum i-a fost furat MacBook-ul și cum poți evita să ți se întâmple asta.

Cum reziști într-o companie care scaleză încontinuu. Un articol foarte interesant despre provocările unei echipe din ce în ce mai mari pe First Round.

If you personally want to grow as fast as your company, you have to give away your job every couple months.

Molly Graham, Quip

Tehnologii

Google Wallet se transformă în Android Pay și renunță la capabilitățile NFC. Practic, pentru toate plățile prin acest sistem este o lovitură care arată că piața nu a adoptat tehnologia așa cum doreau producătorii.

Dacă ai un profil verificat pe Facebook poți avea acces la aplicația Mentions, care-ți permite să transmiți în direct pe rețeaua socială, ca pe Meerkat sau Periscope.

Microsoft a anunțat că va lansa Office 2016 pe 22 septembrie.