Startup-urile pot genera inovație, pot influența culturi, crea joburi și joacă un rol esențial în ecosistemul economic. Startup-uri precum Monzo, Airbnb sau Uber revoluționează felul în care călătorim sau felul în care trăim.
Poate cele mai multe și cele mai de succes startup-uri din lume sunt americane, dar asta nu înseamnă că New York sau Los Angeles este locul cel mai potrivit pentru a o porni o afacerea. Compania britanică PeoplePerHour a creat un top al celor mai bune orașe pentru startup-uri, iar primul loc este ocupat de un oraș european.
Viena este considerat ca fiind orașul cel mai potrivit pentru antreprenorii care vor să pornească o afacerea. Pentru a determina acest lucru au fost luați în calcul mai mulți factori precum calitatea vieții, oferta de spații de coworking sau bazinul de talente.
Viena nu stă foarte bine la infrastructura de business, dar stă excelent la capitolul calitatea vieții, la sănătate și la eficiența transportului în comun. Orașul are un bazin mare de talente și închirierea birourilor de lucru este ieftină. Totuși, viteza de internet ar putea fi îmbunătățită în Viena și ar trebui să se mai dezvolte mai multe spații de coworking.
Pe locul doi în acest clasament se află Tokyo, apoi urmat de Madrid, Singapore și Bruxelles. Primul oraș american din top este Washington DC și se află pe locul șapte. În primele 25 de orașe potrivite pentru antreprenori nouă se află în Europa, șase în SUA și cinci în Asia. Surprinzător este faptul că Londra (locul 16) se află pe un loc atât de jos în clasament. Cei de la PeoplePerHour spun că tensiunile legate de Brexit au un efect negativ asupra mediului antreprenorial din Lodra
Alte orașe potrivite pentru antreprenorii care vor să pornească afaceri se numără Melbourne, Sydney, Toronto, Montreal sau Dubai.
"Startup-urile au devenit din ce în ce mai importante în ultimii ani, contribuind cu aproape 200 de miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii în fiecare an. La nivel global, impactul startup-urilor nu poate fi măsurat, dar este enorm. Este vital ca orașele să aibă o infrastructură care să faciliteze apariția afacerilor noi", este de părere Xenios Thrasyvoulou, fondator și CEO of PeoplePerHour, un marketplace pentru freelanceri.
Dacă ești curios să afli ce are și ce nu are fiecare oraș din clasament atunci intră aici.