Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Vezi în avanpremieră
La fel ca și în lunile anterioare, am pentru voi și în luna aprilie cinci aplicații Android care mie îmi plac și v-ar putea fi utile și vouă.
Uptime
Uptime este o aplicație care pare potrivită pentru vremurile rapide în care trăim, în care vrem totul acum. Uptime îți face rezumate sub formă de stories la cele mai cunoscute cărți. După ce instalezi aplicația, îți alegi domeniile de interes apoi începi să citești rezumatele sau le poți asculta pentru că există și această soluție.
La final, din fiecare carte sunt extrase 3 key insights, pe care le poți explora mai îndetaliu. Pe lângă extrase din text, în aplicație poți găsi inserate și clipuri YouTube care discută acel subiect.
Mi se pare o metodă bună prin care poți să ai o idee despre un anumit subiect, însă dacă vrei să ai o stăpânire mai bună eu recomand să citești și cărțile, nu doar rezumatele. Aplicația este gratuită, dar are și o opțiune premium pentru mai multe facilități.
Native alpha
Native Alpha este o aplicație simplă, însă utilă. Să-mi spui dacă te regăsești în următorul scenariu: în fiecare dimineață îți bei cafeaua și citești știrile de pe același site? Ca să faci asta trebuie să deschizi browserul apoi să scrii adresa. Native Alpha transformă un URL într-un widget direct pe homepage, astfel încât poți accesa mai rapid și mai facil site-urile care-ți plac.
De exemplu, poți să-ți faci un widget la start-up.ro astfel încât să fii la curent cu cele mai noi știri din tehnologie și antreprenoriat, pe green start-up.ro ca să știi mai multe despre mediul înconjurător și tehnologiile care ne-ar putea salva planeta. Ce vrei tu, pe homepage, direct, frumos.
Sectograph. Day & Time planner
Dacă vrei să-ți organizezi timpul mai bine atunci te-ar putea ajuta și sectograph. Această aplicație preia din calendar, fie el al Google, Samsung sau ce altceva folosești și pune evenimentele, task-urile într-un cadran de ceas. Astfel poți să vizualizezi mai bine ce ai de făcut.
O astfel de aplicație este utilă pentru cei care au multe call-uri, meeting-uri, evenimente și așa mai departe și au nevoie de o metodă prin care să vădă toate aceste lucruri într-un singur loc. Poți crea și un widget pe homescreen și arunci o privire pe telefon și poți vedea ce ai de făcut în următoarele ore.
EmojiMix
Îmi place să comunic prin mesaje scrise, fie că este vorba de SMS-uri sau mesaje pe WhatsApp. Classic millenial, știu. Însă o chestie care nu a prins neapărat la mine a fost utilizarea de emoji-uri. În afară de clasice eu nu folosesc altceva, însă Emoji Mix Maker mi-a deschis ochii către mai multe posibilități și acum poți face un hotdog cu ochelari sau o pisicuță clovn sau ce mai vrei tu. După ce alegi combinațiile dorite descarci imaginea și o poți folosi pe Messenger, WhatsApp sau în altă parte. Nu este la fel de utilă ca alte aplicații, dar eu zic că e fun.
Jow
Ce mâncăm în seara asta? Ce pregătim pentru mâine? Noi ce mai mâncăm? Dacă te-ai săturat să auzi toate aceste întrebări află că nu ești singur. Însă există aplicații care ne pot ajuta și nu mă refer la Glovo sau Tazz, ci la Jow o aplicație care-ți sugerează anumite mâncăruri, îți spune cum să le faci și creează o listă de cumpărături. Alegi mâncarea, numărul de persoane apoi vezi toate ingredientele și pașii pe care trebuie să-i urmezi.
Jow e gândită să-ți facă și cumpărăturile, dar asta este disponibil doar în SUA și în Franța. Cine știe, poate se uită cineva de la Bringo sau Tazz această funcționalitate și o introduce în aplicație. Ai rețeta, cineva îți livrează ingredientele apoi treci la gătit. Revenind, în acest moment Jow poate fi o sursă bună de inspirație ca să scapi de făcut aceleași feluri de mâncare.