Topul, aflat la ediția a cincea, a fost realizat în perioada 1 decembrie 2019 - 15 noiembrie 2020, pentru acesta fiind luate în calcul opiniile a 120.000 de utilizatori ai platformei Undelucram.ro.

Clasamentul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către angajați sau foști angajați și numărul de recenzii înregistrate în platformă. Evaluarea a fost realizată pe baza unor criterii precum oportunitățile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile, valorile companiei.

Anul acesta, Microsoft a revenit pe prima poziție în top dupa ce a mai ocupat acest loc în 2018 și în 2016. Producătorul de software se află între primele cinci locuri încă din 2016, de la prima ediție a clasamentului. Anul trecut, prima poziție în clasamentul general era ocupată de compania de gestionare a creanțelor KRUK România.

O surpriză în acest an este intrarea pentru prima dată în top 10 a unui business de educație, mai exact a rețelei de școli de programare pentru copii Logiscool România.

Între primele zece locuri din top, șapte poziții sunt ocupate de companii de tehnologie. Restul sunt companii din domenii precum: auto (Autonom), financiar (KRUK România) și retail (Decathlon România).

Printre companiile care s-au regăsit și anul trecut în top se numără: Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Cegeka România, KRUK România și Decathlon România.

“Topul de anul acesta reconfirmă că IT-ul este domeniul care acordă o foarte mare atenție angajaților și a continuat să facă acest lucru și în 2020. Anul acesta a fost mai mult ca oricând despre menținerea unei comunități, iar păstrarea transparenței și a interacțiunii au reprezentat o foarte mare provocare pentru departamentele de resurse umane. Două dintre companii - Microsoft și Nobel- se află încă de la prima ediție în clasament ceea ce arată grija pe care acestea o au față de propriii angajați. De asemenea, ne bucuram că pentru prima dată în top 10 se află și un brand de educație, este adevărat, unul de educație IT”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO al Undelucram.ro.

TOPUL ANGAJATORILOR 2020 la nivel național, indiferent de domeniul de activitate

1. Microsoft România

2. 2Checkout (now Verifone)

3. Nobel

4. Softbinator Technologies

5. CornerstoneTechnologies

6. Autonom

7. Cegeka România

8. KRUK România

9. Logiscool România

10. Decathlon România

Bănci/Instituții financiare

1. Libra Internet Bank

2. BCR - Banca Comercială Română

3. ING Bank România

4. Banca Transilvania

5. Raiffeisen Bank

Telecomunicații

1. Orange România

2. Vodafone România

3. RCS&RDS

4. UPC România

5. Telekom România

IT&C

1. Microsoft România

2. 2Checkout (now Verifone)

3. Nobel

4. Softbinator Technologies

5. Cornerstone Technologies

BPO&Servicii

1. Accenture România

2. Societe Generale European Business Services

3. British American Tobacco România

4. Office Depot

5. Genpact România

Consultanță

1. EY România

2. Deloitte România

3. KPMG România

4. PwC România

5. BearingPoint România

Retail alimentar

1. Kaufland România

2. Lidl România

3. Mega Image

4. Carrefour România

5. Auchan România

Retail non-alimentar

1. Decathlon România

2. JYSK România

3. Dedeman

4. Pepco România

5. Leroy Merlin România

Producție

1. Continental România

2. Michelin România

3. British American Tobacco România

4. OMV Petrom

5. Emerson