Soluția TP-Link Agile este alcătuită din Agile ACS și Agile Config, oferind astfel furnizorilor de servicii Internet (ISP) o platformă de management complet funcțională. Datorită acestei soluții performante și flexibile, furnizorii de servicii pot reduce cu usurință costurile operaționale.

Soluția TP-Link Agile le aduce partenerilor o serie de beneficii menite să răspundă provocărilor soluțiilor tradiționale de management al rețelei și permite configurarea unei soluții personalizate pentru eficiență maximă, la costuri reduse. Astfel, aceasta oferă posibilitatea monitorizării și administrării echipamentelor CPE TP-Link de la distanță, inclusiv schimbarea configurației, pornirea sau oprirea serviciilor și găsirea diagnosticului de rețea, reducând necesitatea acordării de suport tehnic fizic în locație.

Agile ACS (Auto Configuration Server) poate monitoriza și administra dispozitivele Wi-Fi de la distanță, prin protocolul de administrare CPE WAN Management Protocol (CWMP/TR-069). Automatizarea proceselor de administrare permite o reducere semnificativă a costurilor operationale, iar suportul call center îmbunătățește experiența clienților, pentru cea mai eficientă gestionare a resurselor la nivelul companiei. De asemenea, soluția facilitează serviciile de întreținere, cum ar fi actualizarea firmware-ului dispozitivului, actualizarea configurației acestuia și extinderea intervalului Inform, pentru a micșora încărcarea serverului ACS.

Partenerii interesați se pot înregistra online pentru a beneficia în mod gratuit de soluția Agile ACS, cu licența gratuită pentru 1000 echipamente CPE TP-Link compatibile încorporată pentru versiunea implicită Agile ACS v1.2 Lite, iar pentru cei care își doresc mai mult, aceasta poate fi oricând actualizată la versiunea superioară, pentru beneficii extinse.

Principalele beneficii ale soluției Agile ACS:

Agile Config este o soluție care le oferă furnizorilor de servicii internet (ISP) posibilitatea de a personaliza routerul oferit abonaților, fiind dezvoltată de TP-Link pentru furnizorii ISP mici și mijlocii pentru a face posibilă astfel schimbarea setărilor inițiale din fabrică și înlocuirea lor cu cele solicitate de operatori. Operatorul poate crea și salva o configurare personalizată conform nevoilor rețelei sale și pe care o poate multiplica și instala ulterior ca fiind configurația de bază, pentru mai multe echipamente CPE simultan. Când CPE-ul/routerul este complet resetat, acesta va reține și va funcționa pe baza setărilor stabilite de furnizorul de internet și nu la setările din fabrică inițiale.

Astfel, prin această soluție, este redusă necesitatea pentru suport tehnic, iar utilizatorii au la dispoziție un singur fișier prin care pot configura routerele TP-Link pentru rețeaua proprie, pentru un număr de până la 48 de dispozitive simultan. Toate acestea se traduc în eficiență optimizată și în reducerea costurilor after-sales, dar și în reducerea costurilor OPEX, prin diagnosticare de la distanță.

Câteva setări de bază ce pot fi modificate pentru îndeplinirea nevoilor personalizate de rețea:

  • SSID

  • Parola Wi-Fi

  • Tipul conexiunii WAN

  • Parola

  • Fusul orar

  • Limba

Produse TP-Link compatibile cu Soluția Agile

Routerul Wi-Fi Dual Band Gigabit AC1350 EC230-G1 - Modelul suportă Agile Config și le permite furnizorilor de Internet particularizarea configurațiilor implicite, pentru personalizarea nevoilor de rețea. EC230-G1 este un router Wi-Fi Dual Band cu performanțe wireless de până la 1350Mbps, fast AC Wi-Fi, oferind viteze de 450Mbps în banda de 2.4GHz și 867Mbps în banda de 5GHz. De asemenea, modelul oferă conexiuni ultra-rapide, datorită celor cinci porturi Gigabit – 4 porturi LAN și un port WAN care asigură viteze de până la 1000Mbps.

Routerul beneficiază și de tehnologia MU-MIMO, crescând viteza, throughput-ul și capacitatea rețelei, dar și de funcția de Control Parental care permite administrarea modalității în care dispozitivele conectate pot accesa Internetul. De asemenea, tehnologia EasyMesh, prin funcțiile, AP Steering și Band Steering, asigură streaming neîntrerupt atunci când utilizatorii se deplasează prin casă, formând o rețea mesh prin asocierea mai multor dispozitive EC230-G1.

Routerul Wi-Fi Dual Band Gigabit AC1200 EC220-G5 - Un router pentru gaming online fluid, streaming HD de calitate superioară și pentru viteze mari de descărcare, EC220-G5 oferă o viteză de până la 300Mbps în banda de 2.4GHz și de până la 867Mbps în banda de 5GHz. Modelul dispune de un design inovativ al celor patru antene, pentru conexiuni mai stabile și mai eficiente, cu o sensibilitate crescută pentru o acoperire cât mai mare în locuință.

Unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că routerul EC220-G5 suportă protocoalele TR-069 și TR-098, permițând furnizorilor de Internet să configureze și să administreze de la distanță dispozitivele utilizatorilor finali. De asemenea, acesta suportă mai multe SSID-uri care oferă posibilitatea configurării unor rețele WLAN separate pentru utilizări multiple ale serviciilor Internet.