Printre cele peste 66 de produse expuse la CES 2022 de către TP-Link se numără router-ul Archer AXE200 Omni cu Wi-Fi 6E, care duce viteza rețelelor Wi-Fi la următorul nivel, sistemul Mesh Deco XE200, și el compatibil Wi-Fi 6E, ce asigură fiabilitate și conexiuni puternice în toată casa. Iar pentru cei care sunt interesați de ecosistemul Smart Home, TP-Link a prezentat funcția Smart Actions pentru gama Tapo, care oferă o experiență IoT cu adevărat inteligentă, în orice locuință.

Router-ul AXE11000 Tri-Band Wi-Fi 6E Archer AXE200 Omni este unul dintre produsele vedetă de la CES, în acest an. Acesta dispune de Wi-Fi 6E la 10Gbps și funcționează în bandă de 6 GHz. De asemenea, este prevăzut cu un port 10G și unul 2.5G WAN/LAN pentru conexiuni pe fir incomparabile.

Archer AXE200 Omni mai vine echipat și cu antene mecanice rotative, care sunt ajustate automat fie direct de router, fie prin intermediul aplicației, și care îmbunătățesc experiența de utilizare și transmiterea semnalului wireless, în funcție de poziționarea dispozitivului și de traficul de date dintr-o anumită zonă a locuinței.

Tot în cadrul CES 2022, TP-Link a prezentat și primul router Quad Band din lume, Archer AXE300, care vine echipat cu o bandă de 6 GHz ce oferă viteze Wi-Fi de până la 16 Gbps. Cu un procesor quad core de 2.0 GHz, un port 10G WAN/LAN și încă un port LAN combo SFP+/RJ45 10G, acest router este conceput special pentru a oferi cele mai rapide viteze de internet și cea mai bună performanță.

Cu mai multe benzi disponibile pentru a reduce aglomerarea Wi-Fi în rețea, utilizatorii pot avea lățimi de bandă dedicate pentru 8K AR/VR, jocuri video și setup-uri pro NAS.

La CES 2022, TP-Link a anunțat și sistemul mesh flagship, Deco XE200, care beneficiază de Wi-Fi 6E pentru a livra conexiuni Wi-Fi tri-band ultra rapide, de până la 11Gbps cu 1024-QAM și canal de 160 GHz. Acesta dispune de un port de 10Gbps, 4.8Gbps backhaul și 4.8Gbps single band, pentru a livra cea mai bună performanță mesh Wi-Fi. Deco XE200 (two-pack) acoperă până la 600 metri pătrați și suportă un număr de peste 200 de dispozitive conectate, iar tehnologia Mesh AI se asigură că fiecare dintre acestea beneficiază de cea mai bună experiență Wi-Fi, indiferent de locul în care se află utilizatorul în locuință.

Ecosistemul Whole Home Mesh este completat perfect de Deco X50 Outdoor, pentru cei care au nevoie de Internet puternic și în afara locuinței, fiind sistemul mesh perfect care poate să extindă rețeaua chiar și în curte. Se montează rapid și ușor, dispune de certificare IP65 pentru rezistență la praf și umiditate, se poate monta pe perete sau pe tavan, iar un singur cablu asigură conexiunea de date și curentul electric necesar, ceea ce îl face perfect pentru mediul exterior.

Gama Tapo de la TP-Link a fost concepută special pentru a oferi utilizatorilor un ecosistem IoT smart home, care să încorporeze cât mai multe dispozitive inteligente într-un singur loc, pentru control facil și rapid. Scopul acestui ecosistem este să ușureze viața utilizatorilor, iar pentru a contribui și mai mult la acest aspect, TP-Link a prezentat funcția Tapo Smart Actions, care le permite utilizatorilor să personalizeze tipare și conexiuni între dispozitive. Declanșate de mișcare sau prin setarea la o anumită oră, dispozitivele Tapo vor respecta tiparul setat, eliminând astfel nevoia de a le acționa individual.

Un dispozitiv prezentat la CES 2022 de TP-Link care încorporează această funcționalitate este camera video Wi-Fi Pan/Tilt de supraveghere Tapo C220. Un gadget extrem de inteligent, care poate notifica utilizatorii în baza unor algoritmi ce înțeleg mișcările oamenilor, percep sunetul unui copil care plânge sau comportamentul animalelor. De asemenea, aceasta dispune de semnale audio și luminoase care se declanșează atunci când detectează mișcări neobișnuite, poate surprinde o vedere panoramică a camerei și, cel mai important, protejează intimitatea utilizatorilor. Aceștia pot activa capacul de închidere al camerei, astfel încât acesta va bloca câmpul vizual.

Alte produse compatibile Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E prezentate de TP-Link la CES 2022:

  • sistemul Mesh tri-band Deco Wi-Fi 6E AXE5400 (Deco XE75) – oferă performanțe foarte bune, la un preț accesibil.
  • routerul tri-band Wi-Fi 6E AXE5400 (Archer AXE75) – aduce în casele utilizatorilor cel mai recent standard Wi-Fi 6E, cu o performanță de până la 5.4Gbps, și este compatibil OneMesh.
  • range extenderul tri-band Wi-Fi 6E AXE5400 (RE815X), adaptorul PCle Wi-Fi 6E cu Bluetooth 5.2 AXE5400 (Archer TXE75E) și adaptorul USB wireless high-gain cu Wi-Fi 6, AX1800 (Archer TX20UH).

Și gama Deco Mesh Wi-Fi oferă acum soluții complete pentru orice fel de scenariu de utilizare. Alături de sistemul mesh Deco XE200, Deco X50 outdoor, compania a prezentat:

  • Deco X50-POE, care elimină grija utilizării unor surse suplimentare de energie. Acesta are un design compact, este ușor de montat și se potrivește perfect pe tavan sau pe un perete.
  • Deco PX50 Powerline – echipat cu tehnologie Powerline pentru conexiune WI-Fi rapidă și stabilă, care trece chiar și prin cei mai solizi pereți ai locuinței. Este ideal pentru casele cu structuri complexe, realizate din beton.