Adrian Dumitrescu, 30 de ani, Mihai Schintee, 31 de ani și Andrei Mintianschi, 31 de ani, sunt absolvenți ai Universității Politehnica din București, și fondatori ai Soma Social SRL.

Ei au lansat aplicația Ray Detect care depistează radiațiile din atmosferă cu ajutorul senzorpozaului CMOS al camerei din dotarea telefonului mobil. Aceasta a ajuns pe primul loc în AppStore, în categoria Utilities și detectează radiațiile ionizante, X și Gamma din atmosfera înconjurătoare.

Aplicația a fost lansată în săptămâna în care se împlineau 30 de ani de la dezastrul de la Cernobîl și chiar în ziua respectivă a fost downloadată de peste 3.000 de oameni. Momentan, are peste 5.000 de descărcări, după o săptămână și câteva zile. La un preț de 2,99 euro, implică venituri de circa 15.000 de euro generate într-o săptămână.

„Chiar săptămâna trecută a fost pe locul întâi în App Store atât în România cât și în Statele Unite ale Americii la categoria Utilities, și printre primele rezultate atunci când cineva căuta cuvinte legate de subiect (radiation, gamma, detector etc)”, punctează Adrian Dumitrescu.

Mai multe despre această aplicație puteți citi pe Wall-Street.ro, aici.