Specialiștii HydroSpa avertizează însă că această creștere anunță prețuri mai mari pentru 2021 și promovează tratarea apei fără adaos de clor.

Cererea a explodat încă din timpul stării de urgență

Din cauza lockdown-ului care a limitat masiv libertatea de mișcare a oamenilor, cererile pentru construcții, renovări, instalarea echipamentelor de încălzire sau pentru alte echipamente de upgradare a piscinelor au atins un nou record.

În România, această creștere a cererii pe piața piscinelor private se traduce într-un procent de 30%.

„Această creștere de 30% a venit din nevoia evidentă a oamenilor de a avea o oază de confort și relaxare chiar la ei acasă. În ultima perioadă oamenii au devenit mult mai atenți la cum arată spațiul în care locuiesc”, a declarat Răzvan Olaru, specialist HydroSpa cu 13 ani de experiență în construcția piscinelor.

2021 anunță noi creșterea prețurilor pentru servicii și produse

Pe lângă faptul că au fost și mai multe piscine construite în acest an, și cererea de echipamente pentru încălzirea piscinelor a făcut ca sezonul de folosire a acestora să fie mai lung. Un sezon mai lung înseamnă de asemenea și o cerere mai mare de clor și de alte substanțe.

Practic, în acest an a crescut cererea pentru tot ce ține de piscine: de la servicii de întreținere, la substanțe chimice și la echipamente, iar producătorilor le este foarte greu să livreze produsele la timp.

„Cu această creștere a cererii și din cauza comenzilor care nu pot fi onorate din cauza lipsei stocurilor de materii prime, prețurile încep și ele să crească. Iar totul pleacă și de la faptul că această pandemie a schimbat felul în care funcționează business-urile. Dacă o fabrică nu are toți angajații muncind pe aceeași tură, pentru a-i proteja, nici nu pot produce într-un mod la fel de rapid și de eficient, iar asta are un impact asupra prețurilor”, a mai adăugat specialistul HydroSpa, Răzvan Olaru.

În ceea ce privește costurile de construcție ale unei piscine, cei de la HydroSpa au realizat un raport detaliat cu toate cheltuielile adiacente unei astfel de construcții chiar la tine acasă.

Cererea de dezinfectanți a crescut din motive lesne de înțeles în acest an, iar printre aceștia se numără și clorul, acesta fiind folosit și ca metodă alternativă de dezinfectare a suprafețelor. Deși restricțiile mai dure s-au relaxat și începem treptat să revenim la normal, unul dintre ingredientele care va continua să se găsească greu este triclorul, un ingredient foarte căutat de către posesorii de piscine care tratează apa cu clor.

Inovațiile anunță un 2021 cu piscine fără clor

Clorul nu este însă singura metodă eficientă de tratare a apei, ci din contră. În ultimii ani, tot mai mulți specialiști popularizează faptul că există noi metode moderne și ecologice de tratare a apei, HydroSpa fiind în România promotorii acestei mișcări.

Într-un cuvânt, vorbim despre piscinele moderne în care aproape că nu exista clor. O piscină ecologică poate fi orice piscină care are un echipament de tratare a apei fără adaos de clor. Aceste sisteme se pot monta indiferent de tipul de construcție al piscinei și se potrivesc și celor din beton, polistiren sau din oțel.

Piscinele ecologice și sistemele moderne de tratare a apei reduc cu până la 100% adaosul de clor și alte chimicale.

HydroSpa este cel mai mare retailer care oferă soluții complete pentru piscine, spa și saună. Din noiembrie 2020 HydroSpa a devenit distribuitorul exclusiv al companiei Hayward în România, unul dintre cele mai inovatoare branduri de echipamente de piscină din lume.