Dezvoltarea aplicației a început la nivel intern anul trecut, a durat aproximativ 4-5 luni, iar investiția companiei se ridică la aproximativ 50.000 de euro. Până la finalul anului UCMS by AROBS își propune să implementeze soluția pentru majoritatea clienților, în special din zona corporate.

True Semnătură Electronică permite centralizarea documentelor ce urmează a fi semnate digital într-un singur flux de aprobare.

Scopul acestei funcționalități este de a gestiona mai ușor volumele mari de documente ce trebuie semnate atât de către persoanele din funcții de conducere, cât și de către membrii echipei. Prin aplicație se pot genera documente pentru mai mulți angajați, documente care pot fi centralizate într-un proces etapizat de semnare.

”Tehnologiile digitale preiau încet, dar sigur lumea afacerilor, iar folosirea semnăturii electronice este un pas important în această direcție. Ceea ce multe companii au realizat este că procesul de tipărire, scanare și trimitere manuală a hârtiei nu este doar greoi, ci și costisitor și consumator de timp. Prin soluția True Semnătură Electronică răspundem chiar la nevoia de eficientizare a costurilor și a timpului, eliminând procesele care implică foarte multă birocrație. De când a fost dezvoltat intern modulul, am continuat să îl perfecționăm așteptând să fie aliniat contextul legislativ. Aplicarea Ordonanței de urgență 36/2021 aduce după sine numeroase oportunități, dar mai ales oferă o încredere mai mare în folosirea semnăturii electronice”, a precizat Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS.

Modulul permite semnarea individuală digitală a documentelor cu certificat calificat sau avansat și semnarea colectivă a documentelor de către persoana autorizată din partea angajatorului. Întâi documentele sunt semnate de angajat, apoi responsabilul HR poate aplica semnătura electronică pe toate documentele, fie deodată, fie individual. Un lucru important de menționat este că aplicația permite, de asemenea, și colaborarea cu diferiți furnizori de încredere, avizați pentru emiterea de certificate pentru semnătura digitală.

„Din punct de vedere al costurilor, modulul este mult mai eficient pentru companii ale căror angajați lucrează remote sau care au mai multe puncte de lucru în diferite județe, dar și pentru companiile cu o fluctuație de personal ridicată”, a adăugat Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS.

Modulul facilitează procesele de semnare a documentelor, procese care, făcute manual, consumă multe resurse. Astfel, modulul permite semnarea documentelor în condiții de siguranță deplină, riscul de a fi falsificate fiind diminuat.