După ce Stadia vine pe Google TV (redenumirea Android TV), LG va fi primul producător de televizoare care acceptă în mod nativ Stadia prin webOS.

Clienții vor putea astfel să joace pe televizoarele LG titluri Stadia precum Cyberpunk 2077, NBA 2K21, Assassin’s Creed: Valhalla și Watch Dogs: Legion cu un controler Stadia, fără să fie necesare alte device-uri sau descărcarea de jocuri suplimentare.

LG plănuiește să lanseze noul serviciu în a doua jumătate a anului 2021 pe smart TV-urile LG ca aplicație descărcabilă din LG Content Store în țările în care Stadia este disponibil. Stadia oferă deja peste 130 de jocuri, cărora li se adaugă constant titluri noi. Jocurile pot fi achiziționate individual sau pot fi accesate prin intermediul unui abonament Stadia Pro, care include reduceri exclusive și rezoluție de joc de până la 4K. Jocuri cu sunet surround 5.1 canale, suport pentru rezoluții de până la 4K HDR și 60 FPS fac din platforma Stadia o opțiune pentru oricine caută o experiență de joc, fără a avea nevoie de o consolă de joc dedicată.

Review-ul nostru pentru Google Stadia îl găsești aici.

„Parteneriatul cu Stadia pentru televizoarele LG este angajamentul nostru față de clienți, pentru că gaming-ul este o caracteristică din ce în ce mai așteptată de utilizatorii de televizoare LG”, a spus Lee Sang-woo, senior vice president of corporate business strategy al LG Electronics Home Entertainment. „Stadia schimbă modul în care oamenii își accesează jocurile preferate și oferind compatibilitate webOS, ne luăm un angajament timpuriu față de platformă.”

În același timp, tot anul acesta ar trebui să ajungă pe televizoarele LG și Nvidia GeForce Now, serviciul de streaming de jocuri video al celor de la Nvidia. Deci gamerii vor avea mai multe opțiuni ca niciodată pentru a se juca jocurile favorite.