În acest moment, potrivit oficialilor companiei, veniturile au atins 195 de milioane de dolari, fiind deja aproape de totalul întregului an 2018.
În ceea ce privește numărul de clienți, compania care produse software de automatizare a proceselor (RPA), a atins nivelul de 2.740, estimând să ajungă la 6.000 până la finalul anului în curs.
Tot astăzi, oficialii UiPath au precizat faptul că vor anunța în curând un parteneriat cu TechSoup prin care își vor pune la dispoziție tehnologia, în mod gratuit, ONG-urilor.
Dacă UiPath ar primi între 300 și 400 de milioane de dolari, așa cum spun surse apropiate companiei, românii ar putea ajunge să valoreze între 6 și 7 miliarde de dolari, după cum scrie Business Insider.
"UiPath a cunoscut o creștere foarte mare, care atrage un nivel sporit de atenție și interes în privința companiei. Dacă și când vom obține fonduri suplimentare, vom face un anunț oficial", au declarat pe 20 martie oficialii UiPath pentru start-up.ro.
Printre cei mai cunoscuți susținători anteriori ai companiei românești, primul unicorn din țara noastră, sunt Accel, CapitalG, Sequoia.
De data aceasta, potrivit informațiilor din presa internațională, s-ar adăuga hedge fund-ul din zona de tehnologie Coatue, dar și Blackstone, un alt nume important din zona de venture capital.
Cel mai recent, UiPath a anuntat în toamna anului trecut faptul că a primit o investiție în valoare de 225 de milioane de dolari, urcând evaluarea inițială, de 1,1 miliarde de dolari, la 3 miliarde de dolari.
În momentul în care cea mai nouă rundă de investiții va fi finalizată, UiPath ar deveni mai valoros decât chinezii de la SenseTime, care, la 4,5 miliarde de dolari, sunt în acest moment cea mai valoroasă companie de pe segmentul de inteligență artificială.