Concursul își va premia câștigătorul cu 50.000 de euro în cadrul ceremoniei găzduite de conferința How to Web din București.

Companiile tehnologice eligibile pentru categoriile Start-Up și Scale-Up au fost evaluate de juriu între iunie și începutul lunii octombrie, iar astăzi specialiștii UiPath au anunțat finaliștii acestei competiții.

Potrivit acestora, juriul a primit peste 100 de aplicații din 12 țări pentru cele două categorii ale competiției:

  • Start-Up Automation Award – la această categorie, jurații au primit aplicații din partea echipelor existente care au deja un produs viabil de automatizare și o finanțare existentă de maxim 1 milion de dolari;
  • Scale-Up Automation Awards - pentru a se califica la această categorie, companiile eligibile trebuiau să aibă cel puțin trei clienți plătitori, o echipă consolidată și să nu fi primit o finanțare mai mare de 3 milioane de dolari.

Finaliștii Start-Up Automation Award

  • Buletproof AI (Republica Cehă) – Soluții de securitate pentru machine learning (ML);
  • Edward.ai (Polonia) – Asistent pentru reprezentanții de vânzări pe bază de inteligență artificială (AI);
  • Nifty learning (România) - Informații operaționale pentru activități de training;

Finaliștii Scale-Up Automation Award

  • Aggero (România) - Analize de audiență și informații pentru gaming cu ajutorul AI;
  • Applica AI (Polonia) - Software pentru companii bazat pe AI care automatizează controlul și înțelegerea textului nestructurat;
  • SmartDreamers (România) – companie specializată în soluții software de Recruitment Marketing Automation.

UiPath Automation Awards 2019 - premii

Câștigătorul categoriei Start-Up va primi un premiu în bani de 50.000 de euro, mentorat din partea unei echipe de seniori din cadrul UiPath și suport tehnic și de marketing. Câștigătorul celei de-a doua categorii, Scale-Up, va avea ca premiu prezentarea lui la cel puțin 4 clienți internaționali ai UiPath, suport tehnologic si de marketing, precum și oportunitatea de a avea soluțiile sale de automatizare incluse în laboratoarele UiPath Immersion din întreaga lume.

“Suntem încântați de calitatea aplicațiilor pentru prima ediție a Automation Awards CEE. Finaliștii au facut propuneri solide și ne-au convins că tehnologia și pasiunea pentru produsul dezvoltat de ei au potențialul de a avea un impact major pe piețele lor. Așteptăm cu nerăbdare să-i vedem pe scenă concurând pentru șansa de a câștiga sprijinul și mentoratul UiPath în demersul lor de a dezvolta produse cu un impact global”, a declarat Vargha Moayed, Chief Strategy Officer la UiPath și inițiatorul competiției.

Membrii juriului CEE Awards Automation 2019 sunt : Elisabeta Moraru - Director executiv, Google România, Vargha Moayed - Chief Strateg Officer, UiPath, Boris Kumrey - Chief Robotics Officer, UiPath, Andrei Roth, Head of Cluj Campus, UiPath, Ondrej Bartos - Managing Partner, Credo Ventures și Stephen Allott - Venture Partner, Seedcamp.