În prim zi a conferinței FORWARD III, primul eveniment global pentru comunitatea de Robotic Process Automation (RPA), UiPath a anunțat noua generație a platformei de automatizare cu cea mai mare adopție din lume.

Cu ajutorul noilor capabilități care sprijină procesele de automatizare end-to-end și îmbunătățirilor semnificative ale capabilităților AI, companiile își pot dezvolta programele de automatizare la o viteză fără precedent - toate prin intermediul unei singure platforme.

Prin această lansare, UiPath livrează automatizarea ca aplicație de bază pentru utilizatorii de la nivelul intregii companii, permițând oricui, indiferent de competențele tehnice, să-și automatizeze rapid munca fără a fi nevoie de resurse de programare sau să scrie cod.

UiPath a cumpărat două startup-uri europene

”În esență, am eliminat toate barierele în calea scalarii în era ‘automation first.’ Liderii de afaceri de pretutindeni își sporesc forța de muncă cu roboți software și asta într-un ritm alert, eliberându-și angajații pentru a-și petrece timpul facând o muncă cu un impact mai mare”, a spus Param Kahlon, Chief Product Officer la UiPath.

“Odată cu adăugarea UiPath Explorer, UiPath Apps și a UiPath Insights, facem ca profesioniștii din companii, inclusiv cei pe care noi i-am numit ‘citizen developers,’ dar și analiști de afaceri, cât și utilizatori în funcții de front office și back office, să poată să interacționeze mai ușor cu roboții. Conducem această revoluție a forței de muncă cu un sentiment de modestie, motivați de pasiunea de a democratiza accesul la RPA și de a oferi beneficiile extraordinare ale unui robot care sa ajute fiecare persoană.”

Prezentare a noii generații a UiPath RPA Platform

Din 2016 și până acum, platforma UiPath a caștigat cotă de piață și a preluat conducerea în domeniu cu ajutorul celor trei componente cheie ale sale: UiPath Studio (designer), UiPath Orchestrator (centru de control și securitate) și UiPath Robots (asistați și neasistați). Astăzi, baza sa de clienți în continuă creștere solicită o platformă enterprise care să le permită:

  • Accelerarea raspândirii beneficiilor dovedite ale RPA la nivelul intregii companii, transformând companiile în afaceri digitale;
  • Aplicarea RPA și AI la procese mai complexe, oferind informații despre performanță și machine learning pentru a îmbunătăți procesul decizional la nivelul companiei și al angajaților;
  • Simplificarea interacțiunii om-robot, deschizând platforma pentru a interacționa direct cu utilizatorii finali ca parte a unui process de business end-to-end; si
  • Să continue să facă din RPA o inspirație pentru performanța umană și un accelerator al satisfacției la locul de muncă.

La UiPath FORWARD III, UiPath a anunțat o serie de alte soluții dedicate clienților companiei:

  • Lansarea familiei de produse UiPath Explorer pentru a accelera înțelegerea proceselor și a fluxurilor de automatizare. Bazându-se pe achizițiile ProcessGold și StepShot, UiPath a introdus familia de produse UiPath Explorer. Proiectată pentru a simplifica înțelegerea proceselor la nivelul întregii companii, familia de produse UiPath Explorer facilitează identificarea, documentarea, analizarea și prioritizarea proceselor, cu o capacitate unică de a înțelege atât operațiunile front end cât și cele de back-end, prin analize științifice și vizuale.
  • Lansarea UiPath StudioX pentru ‘citizen developers’. Dezvoltat împreună cu clienții noștri în ultimul an, StudioX permite unei game mai largi de experți în domeniu să-și automatizeze rapid munca fără a fi nevoie de resurse pentru dezvoltatori sau de programare.
  • Lansarea UiPath Apps, o capabilitate cu totul nouă pentru a facilita interactiunea continuă om-robot pe parcursul întregului process. Cu ajutorul UiPath Apps, utilizatorii finali pot interacționa în timp real cu roboții neasistați care execută procese, oferindu-le capabilitatea de a administra aprobarile și excepțiile; o capabilitate pe care noi la UiPath am numit-o Human-in-the-Loop.
  • Lansarea UiPath Insights. Acest produs cu totul nou oferă capabilități puternice de analiză încorporate care măsoară, raportează și aliniază operațiuni RPA cu rezultate strategice de business.
  • Lansarea UiPath Connect Enterprise pentru a implica fiecare angajat în procesul de a descoperi oportunități de automatizare. Construirea unei liste de proiecte de automatizare nu trebuie să provină întotdeauna din analiza activității utilizatorului sau a jurnalelor de sistem, ci din aprecierea umană. Cu Connect Enterprise, fiecare angajat poate introduce idei pentru automatizări, creând o capacitate de gamificare - sau crowdsourcing - ideală pentru Robotic Operations Centers of Excellence să colecteze oportunități și să gestioneze roboți pentru a elibera angajații din toate departamentele unei companii de sarcini repetitive.
  • AI Fabric, anunțată în aprilie 2019, a intrat în faza de preview în Q3. AI Fabric elimină barierele dintre RPA și echipele de data science și ajută clientii să operationalizeze și să ruleze modelele de machine learning direct în fluxurile de muncă RPA.

În Era ‘Automation-First’, Automatizarea înseamnă Aplicație

Noua platformă UiPath permite un nou val de dezvoltare de aplicații care sprijină transformarea digitală rapidă a afacerilor.

“Acest anunț vine să continue momentul extraordinar de oportunitate pe care l-am avut în 2018, pe fondul creșterii fenomenale a portofoliului nostru de clienți la peste 5000 la nivel global,” a declarat Daniel Dines, cofondator și CEO al UiPath.

“În epoca ‘automation first,’ automatizarea este echivalentă cu aplicația – și suntem intr-un moment decisiv al acestei oportunități incredibile. Suntem foarte entuziasmați să împlinim acest potențial în 2020, facilitând interacțiunea continuă om-robot, transformând procese complexe care acoperă mai multe aplicații și multiple sisteme, asigurând o transformare reală a afacerilor."

Disponibilitate

Platforma de automatizare UiPath va fi disponibilă printr-o lansare treptată începând cu sfârșitul lunii octombrie 2019, iar UiPath Cloud Platform va fi complet disponibilă pentru clienți în noiembrie 2019. UiPath Insights va fi disponibil în primul trimestru al anului viitor.