Jocul video educațional realizat de o echipă de programatori români din Arad ajută procesul didactic în instituțiile de învățământ unde se predă istoria Europei ori valorile europene dar este destinat și internauților care doresc pur și simplu să-și îmbunătățească cultura generală.

Echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad a pregătit în ultimii doi ani un joc video educațional în limba engleză, ”The Spirit of Europe - Origins”.

Jocul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect Erasmus+ la care au au contribuit și o serie de parteneri din România și din străinătate, precum Asociația Millenium Center din Arad - România, Euro - Net din Italia, IDEC din Grecia și Inercia Digital S.L. din Spania.

Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea.

Cum este gândit procesul de învățare prin intermediul jocului ”The Spirit of Europe - Origins”

Jocul dezvoltarea unui mediu simulat captivant în care jucătorul călătorește prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei și mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanții cu valori, pe lângă învățarea istoriei și mitologiei, culturii și civilizației Europei.

Pentru a obține acces la joc, participanții pot să se înregistreze și să participe la evaluarea inițială constând dintr-un set de întrebări bazate pe istorie.

O evaluare finală va fi posibilă după finalizarea jocului. Dacă doresc, participanții au opțiunea de a intra direct în joc, fără procesele de înregistrare și evaluările aferente.

Jucătorul primește misiuni care îl duc prin diverse epoci, tabere ori combatanți, în încercările de a urma cursul istoriei având pacea ca valoare esențială.

Pot fi parcurse zeci de misiuni precum: dezvoltarea democrației ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele grecești în materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea condițiilor propice pentru instalarea „Pax Romana” (Pacea romană), migrațiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman, reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit și Pater Europae), pregătirea tratatului cunoscut mai târziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negoțului și agriculturii în Europa, începuturile Renașterii - Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca.

Jocul se găsește și pe platforma Steam.

”The Spirit of Europe - Origins” - caracteristici ale jocului

- gratuit;

- conținut educațional adecvat din punct de vedere istoric;

- două tărâmuri: tărâmul spiritual și cel material;

- sistem de posesie, ce permite controlarea oricărui personaj din joc;

- sistem economic și de construcție utilizate pentru modernizarea și recrutarea unităților;

- luptă tactică;

- poveste profund filozofică, ficțională, care implică zei, virtuți, vicii, concepte și gânduri, manifestate ca spirite;

- peste 15 ore de joc;

- 58 de unități de luptă cu peste 50 de abilități unice;

- peste 240 de personaje cu care să interacționezi, din Grecia antică până la Renașterea europeană din secolul al XII-lea, de la simpli oameni de rând până la mari figuri ale istoriei europene.

- 13 hărți unice care oferă peste 20 de misiuni;