Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF) a lansat în data de 8 septembrie 2016 competiția Fincluders FinTech Start-up Challenge, câștigătorii căreia vor fi premiați cu premii de până la 15.000 euro. Competiția vrea să descopere și să promoveze tehnologiile care facilitează accesul la finanțare responsabilă.

Organizatorii au declarat că concursul este deschis pentru startup-uri care oferă soluții inovatoare pentru îmbunătățirea serviciilor financiare și accesului la acestea. ”Suntem în căutare de startup-uri promițătoare care, prin utilizarea tehnologiei, pot stimula în mod semnificativ incluziunea financiară în țările în curs de dezvoltare și să producă un impact puternic asupra dezvoltării economice”, a declarat Președintele Comitetului EFSE DF, Markus Aschendorf.

riding_rocket_neu_big

Cele 15 companii care vor accede în finală vor beneficia de mentorat, workshop-uri, invitație la un eveniment de pitching în Berlin și șansa de a câștiga premii în bani. Termenul-limită pentru transmiterea aplicațiilor este 15 octombrie, iar potențialii participanți pot verifica eligibilitatea și afla mai multe informații despre concurs accesând website-ul oficial, aici.

”FinTech este un cuvânt la modă în aceste zile.Dorim să ne concentrăm pe partea care duce la o schimbare pozitivă în domeniul finanțării responsabile. Am lansat acest concurs pentru a-i provoca pe cei care pășesc în această industrie să ofere cele mai bune idei și talente.Prin identificarea tehnologiilor financiare promițătoare în stadiile incipiente, vom contribui la convertirea acestora în instrumente care vor spori și facilita accesul la finanțare, care este, de fapt, unul dintre obiectivele noastre principale”, a adăugat Aschendorf.