În cadrul proiectului denumit Ochii care nu se uită, 70 de nevăzători vor primi bastoane smart We Walk, cu soft în limba română.

Persoanele selectate vor beneficia de training-uri în București, Iași și Cluj, în cadrul cărora vor învăța cum să utilizeze bastoanele. Suma necesară pentru întregul proiect este de 45.000 euro.

Cum funcționează bastoanele smart We Walk?

Comparativ cu bastoanele clasice, cele smart We Walk detectează obstacole atât la nivelul solului, cât și deasupra acestuia, folosind ultrasunete.

Bastonul WeWalk poate fi folosit în navigare ca o extensie a telefonului mobil. Astfel, cu ajutorul touchscreen-ului de pe baston, acesta se conectează la hărțile telefonului și anunță care sunt locurile din proximitatea beneficiarului.

Pentru a fi și mai ușor de folosit, softul a fost tradus în limba română cu ajutorul Continental Automotive și al echipei AMAIS.

Totodată, s-au adus îmbunătățiri semnificative ce permit utilizarea aplicației și ale componentelor smart: ajustarea detectorului de obstacole și crearea unei rute către un punct de interes din apropiere. De asemenea, a fost inclusă și o husă pentru ploaie.

În România trăiesc peste 100.000 de persoane cu deficienţe de vedere.