Câștigătorul premiului de 5 000 EURO la categoria Idea-Stage a fost GreCup, un start-up la început de drum din Grecia, fondat de Pandelis Krinakis. GreCup creează o rețea verde de cafenele dotate cu cești reutilizabile în locul celor de unică folosință. Procesul este simplu: cumperi băutura într-un GreCup, o bei și apoi, în loc să arunci cana, o returnezi într-unul dintre numeroasele magazine disponibile în rețeaua GreCups. Consumatorii nu trebuie să-și aducă propria cană pentru că un GreCup îi așteaptă oriunde ar merge, spălat și gata de folosit. În același timp, cafeneaua elimină nevoia de a comanda și reaproviziona căni pentru că GreCup se ocupă de acest lucru în funcție de nevoile lor. Premiul la categoria Idea-Stage a fost înmânat de Bogdan Axinia, director general eMAG Ventures.

La categoria MVP-ready, câștigătorul premiului de 15 000 EURO a fost start-up-ul românesc AIMinded, co-fondat de Fabian Jichi și Alexandru Vesa. AIMinded folosește inteligența artificială pentru a accelera tratamentul cancerului în clinicile de radioterapie pentru a optimiza analiza imaginii de la până la 4 ore la doar 2 minute.

Despre AIMinded și faptul că au deschis o campanie de finanțare pe Ronin am scris aici.

AIMinded își propune să schimbe modul în care sunt oferite serviciile medicale, prin intermediul unor instrumente inteligente care analizează CT-urile pentru a produce un contur consistent în câteva minute, ajutând medicii să accelereze tratamentul pacienților și crescând astfel șansele de a învinge cu succes boala.

Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions cu sprijinul Raiffeisen Bank și eMAG România.

Descoperă restul câștigătorilor și participanților de la Future Makers pe Green Start-Up.