Remote Butler, aplicația care permite preluarea comenzilor în limba maternă a oaspeților internaționali, atrage investiții de 50.000 de euro.

Remote Butler, un startup din domeniul IT-ului fondat în anul 2022 în Cluj-Napoca, a atras investiții în valoare de peste 50.000 de euro în cadrul primei runde de finanțare, după ce investiția inițială pentru dezvoltarea aplicației ,,Ospătar la Distanță" (Remote Butler) a fost de 40.000 de euro. Remote Butler oferă ospătarilor posibilitatea să aibă locuri de muncă remote.

Practic, restaurantele care au clienți internaționali vor putea avea tablete lângă mese pe care vor intra în direct ospătari din orice colț al lumii, ca să vorbească în limba nativă cu clientul. Un fel de roboței care ajută ospătarii din restaurante.

Ciprian Costea, fondatorul firmei de IT din Cluj-Napoca, este un antreprenor cu o vastă expertiză în domeniul IT și în domeniul HoReCa, împreună cu soția sa, deține Gorgeous Villa din Cluj-Napoca. Ideea aplicației a fost aceea de a oferi o experiență umană oaspeților din restaurante, după ce pandemia de Covid-19 a dus la introducerea mai multor aplicații de plasare a comenzilor prin intermediul scanării unui cod QR.

,,Mi-am dorit ca Remote Butler să mențină experiența umană în restaurante, într-un context în care inteligența artificială este tot mai prezentă. Putem utiliza tehnologia pentru a ne ușura munca, pentru a rezolva nevoile industriei, dar și pentru a veni cu o componentă incluzivă. Prin intermediul ospătarilor noștri vorbitori de limbi străine, aplicația Remote Butler permite preluarea comenzilor în limba maternă a oaspeților internaționali. Scopul nostru este să menținem experiența umană din restaurante, grație ospătarilor care vor lucra de la distanță, chiar și în contextul în care industria HoReCa se confruntă cu deficit de personal.", afirmă Ciprian Costea, fondator Remote Butler.

Din cele peste 90.000 de euro investite în dezvoltare, startup-ul clujean a atras 50.000 de euro de la investitori privați care activează în domeniul IT sau în industria ospitalității, încă de la prima rundă de finanțare.

Remote Butler a generat încredere și a obținut investiții din partea următorilor investitori: Luke McNeice (fondator Lola Tech, multi-exit techpreneur din UK); Florin Pop (fondator Primainvest și investitor Telios, Foodprints, Aiva și altele); Mihai Tarta (fondator Synex Media, antreprenor în IT și investitor); Mihai Talpos (antreprenor, fondator Școala Informală de IT și investitor); Septimiu Pop (antreprenor în HORECA și proprietar al restaurantului DaVinci, al hotelului Square și investitor); Andrei Doibani (Managing Director Eastern Europe Nagarro și investitor); Ciprian Costea (co-fondator al Remote Butler, co-proprietarul Gorgeous Villa din Cluj-Napoca, Head of R&D Center DataArt).

,,Pentru ca un startup în domeniul IT să aibă succes și să atragă investiții, ideea inovativă este necesară, dar nu este suficientă. Remote Butler este un start-up din domeniul IT care s-a diferențiat de la momentul lansării de alte afaceri din domeniu, grație maturității și expertizei echipei sale. Acesta a fost motivul pentru care am decis să mă alătur echipei în calitate de consultant, dar și în calitate de investitor”, afirmă Florin Pop, fondator Primainvest.