În această vară, între 13 și 14 Iulie 2022, Oradea, centrul Europei Centrale și de Est, va deveni punctul de întâlnire al celor mai importanți actori din industria financiară regională. Bancheri, instituții financiare, instituții de reglementare, startup-uri, investitori și toți reprezentanții cheie ai ecosistemului se vor reuni în cadrul Unchain Fintech Festival pentru a discuta ultimele tendințe, pentru dezvoltarea oportunităților de business și pentru a genera soluții inovatoare în industria serviciilor financiare.

”Împreună cu cei mai importanți experți din industria financiară și de tehnologie vom defini mediul de business în domeniul plăților, asigurărilor, finanțelor personale, comerțului online, serviciilor bancare și multe altele. Europa Centrală și de Est are un mare potențial de a fi unul dintre jucătorii cheie în revoluția globală în fintech și blockchain. Unicornii regionali ne-au arătat doar o mică parte din potențialul CEE și, prin Unchain Fintech Festival, ne propunem să creștem și să maximizăm capacitatea de inovare și business a regiunii”, declară Alexandra Pollack, Co-Fondator și CEO al Unchain Fintech Festival.

Cele două zile ale festivalului vor acoperi cele mai importante trenduri în fintech și blockchain, fiind locul de întâlnire în format fizic a peste 500 de instituții financiare regionale, autorități de reglementare, companii de tehnologie, investitori și startup-uri, cu trei arii principale de evenimente:

  • Unchain Trends - săli de prezentare și workshops cu ultimele tendințe în domeniu, keynotes și invitați ai instituțiilor financiare și de reglementare;
  • Unchain Ideas - sesiuni de pitching dedicate start-up-urilor și zona de expoziție pentru fintech-urile de top din regiune;
  • Unchain Connections - zona de networking, întâlniri 1to1 și matchmaking, pentru a facilita interacțiunile directe dintre companii, start-up-uri și investitori.

Evenimentul din această vară va fi precedat de o serie de Demo Nights și Industry Talks, menite să aducă o atenție și mai sporită asupra potențialului de inovare pe care fiecare țară din regiunea CEE îl deține.

Primul eveniment al acestei serii va avea loc miercuri, pe 6 aprilie 2022, de la 4pm CET (GMT+1) și va acoperi Ungaria, Croația, Slovenia, și Serbia. Oricine se poate alătura discuției online pe LinkedIn și Facebook, pentru a cunoaște noul val de companii inovatoare în fintech și blockchain.

”Ne aflăm încă în fazele incipiente ale adevăratului potențial al fintech-ului, întrucât impactul viitor al open banking, cloud computing, IoT, inteligenței artificiale și blockchain nu poate fi încă estimat. În fiecare an, companiile de tehnologie se uită din ce în ce mai atent la lanțul de valoare al serviciilor financiare, creând totodată noi structuri și modele de business. Estimările arată că industria de fintech va crește cu o rată anuală spectaculoasă de aproximativ 12% până în 2027, iar Unchain Fintech Festival își propune să susțină regiunea CEE în a capitaliza expansiunea de piață și noile oportunități pe care le avem în față”, adaugă Alexandra Pollack.

Puteți afla mai multe despre eveniment pe www.unchainfestival.com, unde vă puteți înscrie pentru a beneficia de bilete Early Bird începând de la 150 de euro.