Prezent în cadrul evenimentului Antreprenoriat 360, organizat de wall-street.ro și start-up.ro, acesta a declarat faptul că suntem încă departe de momentul în care țara noastră va livra primii unicorni – companii evaluate la peste 1 miliard de dolari. Și asta pentru că antreprenoriatul are încă o problemă culturală în țara noastră.

”La noi, oamenii devin antreprenori fie pentru a-și face viața mai ușoară, fie pentru a păcăli fiscul. Aceasta este percepția. În schimb, în țări precum Israel, Turcia, mult mai dezvoltate la capitolul business, oamenii sunt crescuți de mici în spiritul antreprenoriatului”, a precizat Lionăchescu.

În opinia acestuia, antreprenorul este o persoană care vede și înțelege oportunitățile de pe piață.

Generația de după intrarea României în Uniunea Europeană începe să intre în antreprenoriat. Acum avem acces imediat la informație, ne bucurăm de circulația liberă a oamenilor și a capitalurilor. Nu vom vedea un salt, dar avem câteva puncte de creștere

”Antreprenoriatul ar trebui să fie o poziție aspirațională pentru generația tânără. Nu cred în determinismul legat de vârstă, de etnie. Fiecare generație își are oamenii ei buni în business”, mai spune acesta.

În plus, Lionăchescu crede că industria IT este principalul loc de unde vom vedea următoarea mari tranzacții la nivel local și de unde vor apărea, în continuare, companii valoroase, chiar dacă nu vom avea, încă, unicorni.

”Generația de după intrarea României în Uniunea Europeană începe să intre în antreprenoriat. Acum avem acces imediat la informație, ne bucurăm de circulația liberă a oamenilor și a capitalurilor. Nu vom vedea un salt, dar avem câteva puncte de creștere”, a mai menționat Doru Lionăchescu.

De asemenea, Lionăchescu a spus că programele ca Start-Up Nation sunt bune, dar promovează antreprenoriatul național, nu cel care vrea să fie regional sau european.