Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România, vrea să atragă 400.000 de euro prin platforma europeană de co-investiții în start-upuri de tehnologie SeedBlink. Runda totală este de un milion de euro și va fi utilizată pentru consolidarea extinderii internaționale și dezvoltarea tehnologiei proprii de inteligență artificială.

Runda este susținută de GapMinder (200.000 de euro) și Sofia Angels Ventures, un fond bulgar care investește 400.000 de euro în această rundă. Pe de altă parte, această este cea de a treia rundă în care GapMinder investește în Undelucram, finanțările anterioare fiind în 2021 și 2019.

Până acum Undelucram a atras investiții de 800.000 de euro în trei runde (2017, 2019 si 2021).

Undelucram este o rețea regională de platforme de employer branding și recrutare online care a fost lansată în 2011 de către antreprenorul Costin Tudor. Aceasta oferă informații despre angajatori, salarii, beneficii și modul in care se desfășoară interviurile de angajare.

Platforma are peste un milion de utilizatori la nivel regional și are în plan să ajungă la 4,5 milioane de utilizatori la finalul 2024. De asemenea, conducerea companiei vizează ca până la finalul 2024 să înregistreze vânzări în șapte țări.

Operațiuni în 14 țări. Compania a început anul acesta extinderea în Asia și Africa

Undelucram are operațiuni în 14 țări: România, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Ucraina, Moldova, Cehia, Polonia și zona MENA (Algeria, Egipt, Maroc, Tunisia, Arabia Saudită și Emirate). Compania a început să se extindă regional în 2019, iar de anul acesta are operațiuni și în afara Europei.

Platformele Undelucram sunt în limba locală și sunt adaptate fiecărei țări. Comunitatea funcționează pe un model business-to-business bazat pe abonament anual, iar serviciul este disponibil atât în zona de Employer Branding, cât și în cea de recrutare online. Platforma are la bază algoritmi de machine learning și date agregate despre utilizatori, date care potrivesc interesele candidaților din piața muncii cu cele ale angajatorilor.

”Proiectul nostru și planurile viitoare au ajutat și vor contribui și mai mult la transparentizarea pieței muncii la nivel internațional. Alegem să privim investițiile în Undelucram drept un vot de încredere care confirmă încă o dată trendul de creștere al companiei noastre. Invit potențialii investitori care vor să-și maximizeze veniturile și să contribuie totodată la o piață a muncii corectă și echilibrată să participe la această nouă rundă deschisă de SeedBlink pentru dezvoltarea de noi tehnologii si consolidarea extinderii internaționale”, spune Costin Tudor, fondator și CEO al platformelor Undelucram.

“Rezultatele bune și echipa ne-au determinat să fim și de această dată alături de Undelucram, o companie în care avem mare încredere că poate schimba piața muncii prin transparentizare. De asemenea, pentru noi este foarte importantă viziunea managementului de extindere internațională, iar în ultimii ani Undelucram a făcut pași foarte mari în afara României”, declară Sergiu Roșca, partener fondator GapMinder.

"Undelucram a dezvoltat un model de creștere scalabil în spațiul platformelor de resurse umane, unde angajatorii și angajații au o nouă modalitate de a interacționa în mod transparent. Echipa are o înțelegere puternică a marketingului digital, a tehnologiei și a resurselor umane, bune abilități de execuție, își asumă riscuri și își dorește să învețe și să progreseze rapid. Credem că această oportunitate de investiție poate oferi un bun return on investment, iar planul de vânzări este realist și validat de recenta tracțiune a pieței", spune Milen Ivanov, Managing Partner Sofia Angels Ventures.

“În calitate de investitori în tehnologie, am urmărit cum conținutul generat de utilizatori transformă unele dintre cele mai mature industrii, iar Undelucram are o soluție care adresează o piață foarte mare, în zone geografice lăsate neatinse de marii jucători din industrie. Undelucram a construit o afacere solidă, care este bine poziționată pentru a influența și a impulsiona și mai mult piața de recrutare online și de employer branding. Suntem încântați să susținem noua lor rundă de finanțare pe SeedBlink cu ajutorul comunității noastre de investitori individuali", afirmă Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.