Universitatea de Inteligență Artificială (MBZUAI) primește aplicații acum, iar primele cursuri vor începe în ianuarie 2021. Accepta studenți la master și doctorat, care vor să studieze inteligență artificială, machine learning sau computer vision. E parte a planului Emiratelor Arabe Unite de a deveni o forță în inteligență artificială, pentru ca statul să nu mai fie dependent de alte resurse.

În „Business Insider” am descoperit o listă scurtă de lectură pentru studenții interesați să aplice care merită răsfoită de cei care sunt interesați de domeniul inteligenței artificiale și nu numai.

Cum aplici la Universitatea de Inteligență Artificială?

MBZUAI face parte din planul Emiratelor Arabe Unite de a deveni un stat al inovației. Universitatea va avea o parte teoretică, dar și un focus pe cercetare, prin multiple laboratoare unde studenții să poată să-și dezvolte ideile. De asemenea, Universitatea va avea și un board care se va asigura că studenții care termină cursurile vor primi recomandări către cele mai mari companii din lume.

În plus, MBZUAI va oferi bursă completă care acoperă și cazarea, dar și cursurile, dar și asigurare de sănătate și o alocație lunară.

Universitatea va avea cursuri și specializări în Machine Learning, Computer Vision și Natural Language Processing și oferă cursuri de master și de doctorat.

Aplicațiile pentru cohorta din toamna lui 2021 au fost deschise pe 12 august. Primele cursuri pentru cei deja admiși vor începe în ianuarie 2021, 100 de studenți urmând să fie acceptați. Aceștia au fost aleși din 2.223 de aplicanți din 97 de țări.

Pentru cohorta din toamna anului viitorului, deadline-ul de aplicare este 15 aprilie 2021, iar recomandarea este ca aplicațiile să fie totuși făcute până pe 15 ianuarie 2021, mai ales pentru studenții internaționali.

Ce cărți să citești despre inteligență artificială?

"Elements of Causal Inference: Foundations and Learning Algorithms” - Jonas Peters, Dominik Janzing, Bernhard Schölkopf

Cartea a fost publicată în 2017 și a devenit una dintre cele mai importante în zona modelelor matematice din zona de AI.

„Artificial Intelligence - A Modern Approach” - Stuart Russell și Peter Norvig

A fost publicată inițial în 1995 și e considerat un text esențial în domeniul inteligenței artificiale, fiind pe lista de lectură a mai mult de 1.000 de universități din toată lumea.

„Computer Vision - A Modern Approach” - David A. Forsyth și Jean Ponce

Computer vision înseamnă să înveți inteligența artificială să înțeleagă, automatizeze și să performeze ca ochiul uman. Cartea publicată în 2011 arată evoluția zonei de computer vision până-n momentul de față.