Tinker, un startup bazat în Palo Alto, vine cu o soluție interesantă de conectivitate între iPhone și MacBook sau laptop Windows. Folosindu-se de AirDrop și Bluetooth, AirMount, aplicația despre care vorbim, îți transformă telefonul într-un drive extern gata de a fi folosit imediat. Interfața e una foarte atractivă din punct de vedere vizual.

screen-shot-2016-12-13-at-16-38-34

Pozele, muzica, fișierele care se află în iPhone-ul tău pot fi accesate oricând, fără internet. În loc să folosești mai multe aplicații pentru a accesa fiecare părticică din telefon, acum poți vedea totul sun forma unui folder în aplicația Finder de pe MacBook. Și nu numai. Chiar dacă ai Windows poți face același lucru.

Soluția nu este însă disponibilă și pentru Android. Cei de la AirMount se laudă că au și o conexiune foarte rapidă care îți permite să rezolvi imediat transferul de fișiere între telefon și laptop. Odată ce ai ”legat” dispozitivele tot ce trebuie să faci este să utilizezi metoda drag and drop.

Cu toate acestea, într-o discuție pe Product Hunt și în alte review-uri de pe alte site-uri se menționează că soluția nu funcționează decât în 60% din cazuri, și atunci e o situație fericită. Așadar, conectivitatea e bună, dar nu ideală. AirDrop e o soluție foarte bună de a muta fișiere între dispozitive Apple, dar funcționează doar pentru bucățele mici. Dacă vrei să organizezi  mai bine fișierele, AirMount merită încercat, măcar pentru promisiune.

screen-shot-2016-12-13-at-16-38-16