Google a lansat acum câteva zile Trusted Contacts, o aplicație care îți permite să îți împărtășești în permanență locația cu persoanele apropiate. Astfel toată lumea stă mai liniștită, mai ales atunci când vine vorba de plimbări nocturne prin cartiere mai rău famate sau drumeții pe munte puse la cale în condiții mai aprige.

screen_requesting-width-558
Foto: Google

Aplicația este momentan disponibilă doar pe Android, însă cel mai probabil va fi lansată și pe iOS în săptămânile ce vor urma. Ea merge și offline, iar cu ajutorul ei poți trimite și un semnal de alarmă atunci când te afli într-o situație dificilă. Ea funcționează în felul următor: Setezi câteva contacte ”de încredere”, apoi ele vor putea vedea fiecare pas al tău cu condiția ca tu să le fi acceptat cererea în prealabil.

Platforma are, de asemenea, o funcție de ”walk me home”. Poți cere, la nevoie, unei persoane apropiate să te conducă acasă în mod virtual. Tu le vei da acces, iar ei îți vor urmări pe aplicație progresul pe care îl faci pe drumul tău. Astfel ești sigur că dacă ți se întâmplă ceva, rudele sau prietenii vor ști de tine.

screen_sharing_notif-width-558
Foto: Google

Ne îndoim însă de originalitatea aplicației. Ceva similar, dacă nu chiar identic, este pe piață de mai bine de un an. Companion App este disponibilă pentru ambele mari platforme iOS și Android, și, chiar dacă nu are logoul Google lângă nume, își face într-un mod foarte eficient treaba. De asemenea, are chiar și funcția de ”walk me home”, exact ca Trusted Contacts.