Compania de plăți online Stripe a lansat săptămâna trecută serviciul Atlas, aplicația care permite oricui să își deschidă un startup bazat în statul american Delaware. Atlas se ocupă de crearea de conturi bancare, atât offline cât și online.

Pentru a încuraja startup-urile să folosească Atlas, Stripe a oferit gratuit seviciul său pentru primii 100 de abonați. Momentan, aplicația este în varianta beta și costul folosirii este de 500 de dolari. Cost ce include toată gama de servicii, inclusiv afilierea propriu-zisă în Delaware și deschiderea unui cont bancar de tip ”business”.

Ca să te înscrii, trebuie să te duci pe site-ul proiectului Stripe Atlas și să te înregistrezi cu numele, site-ul companiei și descrierea firmei. Stripe urmează să accepte cererile și să ia legătura cu fondatorii. Odată ce ai fost acceptat, procesul de înființare a firmei durează câteva zile.

atlas2
Sursă foto: Stripe.com

atlas3

”Acesta e doar primul pas. Vrem ca pe viitor să putem oferi tuturor șansa de a își face un startup oriunde își doresc sau văd de cuviință, nu numai în Statele Unite”, a declarat CEO-ul și fondatorul companiei, Patrick Collison.

Atlas va colabora cu o rețea globală de acceleratoare și incubatoare pentr a identifica startup-urile ce vor fi eligibile pentru a face parte din program. Printre ele se vor număra și 500startups sau Startupbootcamp.