Argintul și Aurul sunt disponibile în aplicația Revolut în secțiunea Mărfuri din categoria Investiții.

Utilizatorii pot cumpăra sau tranzacționa argint și aur la prețul stabilit de evoluția în timp real pe piață, preț pe care Revolut îl obține de la partenerul său de încredere în furnizarea serviciilor ce implică metalele prețioase.

Orice expunere la argint deținută de utilizatori se bazează pe argint real, fizic, păstrat în siguranță de un partener de încredere Revolut.

La fel ca aurul, expunerea la argint poate fi transferată de la un utilizator Revolut la altul prin intermediul aplicației Revolut sau convertită pe loc în criptomonede sau bani electronici pentru efectuarea de plăți.

Revolut oferă de asemenea o funcționalitate de schimb automat prin care utilizatorii pot stabili un anumit preț la care doresc să tranzacționeze argintul, fintech-ul urmând să finalizeze tranzacția atunci când prețul pieței atinge ținta stabilită.

Introducerea argintului în secțiunea Mărfuri este cel mai recent pas făcut de Revolut pentru a înlătura barierele asociate în mod normal cu produsele financiare care erau în trecut inaccesibile publicului larg. Această funcționalitate completează lansarea platformei de tranzacționare de criptomonede din decembrie 2017 și a platformei de tranzacționare de acțiuni din iulie 2019.

„Accesul la argint este cel mai recent pas pe care l-am făcut pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul. Mulți oameni au simțit că nu au acces la tranzacționarea de metale prețioase, iar noi ne dorim să reducem complexitatea și taxele pentru a ne asigura că accesul la expunerea de argint și aur este simplu și la costuri cât se poate de mici. Obiectivul nostru este să lansăm noi produse financiare pentru utilizatorii noștri și să le oferim cât mai multe opțiuni posibile, astfel încât să poată economisi, investi și gestiona banii proprii așa cum își doresc”, a declarat Ivan Chalov, Product Owner for Precious Metals - Revolut.

Utilizatorii Revolut pot accesa imediat argintul și aurul după actualizarea aplicației Revolut la ultima versiune, în secțiunea Mărfuri din categoria Investiții în aplicație.

Spre deosebire de banii electronici, argintul și aurul nu sunt reglementate în Marea Britanie de Autoritatea pentru Conduită Financiară sau protejate de reglementările pentru bani electronici. La fel ca orice altă investiție, capitalul este la risc.