Mai exact, prin intermediul aplicației, șoferii pot contracta polițe de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), pot obține informații cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP) sau pot efectua alte plăți, pentru diferite servicii auto, către rețeaua de parteneri UXO.

”Ne dorim să simplificăm viața fiecărui șofer, oferindu-le o soluție intuitivă și eficientă pentru gestionarea documentelor auto. Cu UXO, nu mai trebuie să își facă griji cu privire la expirarea rovinietei sau a altor documente, pentru că aplicația va ține mereu evidența lor, iar ei vor evita astfel sancțiunile de acest tip.” - Răzvan Apafi, Fondator & CEO UXO.

Cu ajutorul UXO, documentele devin ușor de accesat, timpul necesar organizării lor fiind redus semnificativ. În plus, aplicația include și o funcție de notificări personalizate, astfel că ori de câte ori expiră un document, proprietarul mașinii este avertizat cu privire la acest lucru, iar riscul de amendă este și el redus.

În plus, aplicația permite și efectuarea de plăți rapide și sigure, inclusiv a polițelor RCA – prin digitalizarea proceselor birocratice, timpul pe care șoferii îl petrec stând la cozi la ghișee este redus semnificativ.

Cum funcționează UXO

  • Asigurările RCA

Procesul de încheiere a unei polițe RCA poate fi realizat integral prin UXO, serviciile de obținere a ofertelor și de contractare a polițelor fiind oferite de către partenerii aplicației, în conformitate cu termenii și condițiile particulare ale acestor servicii și la prețul/prețurile practicate de aceștia.

Accesarea acestui serviciu este gratuită pentru utilizatorii UXO, fiind necesar ca utilizatorii să achite doar prețul poliței de asigurare perceput de către brokerul de asigurări.

  • Valabilitatea ITP și programarea pentru o nouă revizie

Verificarea valabilității inspecției tehnice periodice (ITP) și programarea la un service autorizat se pot realiza direct din aplicație, iar accesarea acestui serviciu este gratuită pentru utilizatorii UXO.

  • Rovinieta și taxele de pod

Prin intermediul aplicației, șoferii pot să plătească rovinieta și taxele de pod, acesta fiind un serviciu oferit în colaborare cu rețeaua de parteneri UXO. La fel ca în cazul celorlalte servicii, și acesta este gratuit pentru utilizatorii UXO, care vor plăti doar tarifele și taxele specifice pentru fiecare serviciu în parte.

Aplicația este disponibilă pentru descărcare pe App Store și Google Play.