Deși serviciul de plăți era testat deja de ceva timp în India, prima țară care beneficiază de el este Brazilia.

Astfel, utilizatorii din Brazilia ai aplicației de mesagerie vor putea face cumpărături de la afacerile locale fără a părăsi chat-ul, după cum spun oficialii Facebook.

”Sunt peste 10 milioane de IMM-uri la baza comunităților din Brazilia. Este parte din natura clienților să trimită un mesaj către proprietarii acestor afaceri și să primească un răspuns. Acum, în plus față de posibilitatea de a consulta catalogul de produse al unui magazin, clienții vor putea trimite bani pentru produsele pe care le doresc”, au scris reprezentanții companiei.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, lansarea serviciului de plăți prin WhatsApp în Brazilia s-a realizat cu sprijinul unor instituții financiare precum Banco do Brasil, Nubank, Sicredi și Cielo, un procesator de plăți dedicat comercianților din țară.

”Construim acest serviciu prin Facebook Pay, ce oferă o modalitate sigură pentru realizarea plăților prin intermediul aplicațiilor pe care le avem în portofoliu”, a mai scris Zuckerberg într-o postare pe Facebook.