Techcelerator, unul dintre programele de accelerare disponibile în România pentru startup-uri de tehnologie, organizează Demo Day, evenimentul pentru echipele din prima fază din Venture Program, programul de pre-accelerare lansat de EIT Digital.

Echipele finaliste au beneficiat de un program intens de opt săptămâni,în perioada 10 mai – 30 iulie, pregătit pentru a-i sprijini în construirea MVP-ul, alături de sprijin financiar de tip grant in valoare de 5.000 euro.

Evenimentul are loc joi, 25 august, în format online.

Evenimentul Demo Day marchează încheierea primei faze din Venture Program.

”Cele 8 săptămâni de program intensiv au însemnat un proces benefic de dezvoltare a produselor tuturor echipelor, fapt ce a și apropriat membrii acestora. Pe tot parcursul programului echipele au avut acces constant la recomandări din partea mentorilor implicați, care au contribuit prin informații și experiență relevantă. Întregul proces a ajutat echipele finaliste să își perfecționeze ideea și să o aducă la stadiul de prototip, gata pentru a fi testat și, ulterior, lansat pe piață”, afirmă Tudor Pasc, Incubation Director, ROTSA.

Echipele participante au propus produse cu potențial pentru piață - de la aplicații digitale până la platforme funcționale prin inteligență artificială sau realitate augmentată, dedicate, în principal, identificării de soluții din diverse arii și de îmbunătățire a calității vieții.

- Foni.AI este o platformă de recunoaștere vocală, funcțională prin inteligență artificială, care permite personalului medical documentarea și recomandarea unui tratament medical corespunzător.

- InsuLoc este o aplicație de sănătate bazată pe inteligență artificială și realitate augmentată, care permite pacienților cu diabet să aleagă locul potrivit (aspect critic în obținerea celor mai bune rezultate ale tratamentului pentru pacienții cu diabet insulino dependenți) pentru a beneficia zilnic de până la patru injecții cu insulină.

- Rastel, o soluție smart de parcare a bicicletelor, care ajută la diminuarea furtului de biciclete și a vandalismului.

- Smoek, o aplicație care se bazează pe psihologie alternativă și tradițional comportamentală pentru a ajuta utilizatorii să renunțe la tutun prin crearea unei experiențe digitale inedite.

- SnoreZ, aplicația digitală pentru telefoane și alte dispozitive (smartwatch), care folosește vibrație subliminală în timpul somnului, pentru a reduce timpul petrecut în stagiul de somn REM (dovedit eficient în reducerea sforăitului), care asigură o trezire lină, pentru a crește nivelurile de energie și productivitate.

Temele sesiunilor de mentorat au fost variate și pluridisciplinare, toate necesare pentru dezvoltarea de afaceri, caa de exemplu metodologia lean startup, descoperirea și dezvoltarea de noi rețele de clienți, setarea obiectivelor, testarea și validarea problemei, cercetare de piață, dezvoltarea de produs, generarea de lead-uri, vânzări și marketing digital, modele și fluxuri de venit, stabilirea prețului, pitching.

În perioada următoare se vor desfășura fazele 2 și 3 în care echipele finaliste vor înregistra companiile și vor participa la două selecții suplimentare.

În cadrul selecțiilor pot beneficia de încă două runde de finanțare de câte 10.000 euro, într-o finanțare de tip equity.

Echipele rămân sub tutela EIT Digital, precum și a partenerilor locali ROTSA și Techcelerator pentru a crește produsele propuse, alături de companii de succes.