225 de companii internaționale s-au mutat la Viena în 2021, în ciuda pandemiei de Covid-19. Acest lucru demonstrează că orașul este un mediu care susține antreprenoriatul, iar acest lucru vrea să fie promovat și la ViennaUP, ediția 2022, organizată de Vienna Business Agency.

De asemenea, datele din 2021 arată că și startup-urile consideră că Viena e un hub pentru acestea de unde se pot dezvolta în toată lumea. De exemplu, Vienna Business Agency menționează că 1.388 de startup-uri au aplicat anul trecut la programul Vienna Startup Package, un program unde companiile tinere sunt invitate să petreacă mai multe săptămâni în oraș pentru a se obișnui cu ecosistemul.

Așadar, inovația face parte din ADN-ul orașului și acest lucru poate fi descoperit la ViennaUP. Evenimentul constă într-o serie de conferințe și întâlniri la care te poți înscrie deja.

Poți să vezi programul complet și să te înscrii aici.

Ce este ViennaUP?

ViennaUP'22 este un festival dedicat startup-urilor organizat în mod descentralizat și care susține inovația și antreprenoriatul. Evenimentul este organizat între 27 mai și 3 iunie 2022 și are un format hibrid, având atât evenimente online, cât și unele fizice. Ce-l diferențiază de alte evenimente e faptul că festivalul este format din mai multe direcții în timpul celor șase zile, de la pitch-uri pentru startup-uri, dezbateri și un summit dedicat orașelor smart.

ViennaUP'22 e curatoriat de Vienna Business Agency și vrea să aducă în cele șase zile o cohortă de evenimente care să vorbească despre inovație.

La ce evenimente poți participa?

Așa cum menționam, ViennaUP este organizat în mod descentralizat, deci practic este format din mai multe direcții. Înscrierea la fiecare eveniment se face de pe site-ul oficial, dar trebuie să te înscrii la fiecare separat.

Iată câteva dintre evenimentele la care poți să te înscrii:

  • Sustainable Blockchain Hachathon powered by NEAR - un hackathon dedicat startup-urilor și soluțiilor blockchain care pot demonstra sustenabilitate și pot câștiga premii de până
  • Startup Live ViennaUP'22 - un bootcamp de trei zile pentru a transforma o idee de business într-un startup
  • Smart City Summit - o conferință hibrid despre toate problemele care afectează orașele și cum poate fi folosită tehnologia pentru rezolvarea lor
  • FinTechWeek 2022 - conferință dedicată startup-urilor fintech cu sesiuni 1 la 1 cu mentori din domeniu.
  • Startup World Cup Austria - cel mai mare eveniment de pitching.
  • Find Your Female Cofounder - un eveniment dedicat cofondatoarelor și fondatoarelor de startup-uri pentru networking, descoperire de noi membri ai echipei și alte oportunități.
  • Connect Day 2022 - un eveniment de matchmaking pentru startup-uri, corporații și investitori.
  • Danube Cup 2022 - WU Vienna
  • 0100 Conference DACH - conferință cu investitori din zona de venture capital și private equity din regiunea DACH
  • High Performance Business Day - eveniment despre modele de business digitale, Big Data Analytics și Inteligență Artificială

De ce să vii în Viena?

Evenimentul organizat de Vienna Business Agency vrea să promoveze ecosistemul de startup-uri din Austria și să formeze conexiuni între fondatori și investitori. În plus, Viena este un mediu antreprenorial în continuă dezvoltare.

Orașul a fost selectat drept cea mai plăcută localitate în care să trăiești de câțiva ani încoace. De asemenea, Viena este un spațiu cu stabilitate economică și acces la talente de top și infrastructură de calitate. Viena poate fi astfel un spațiu unde companiile să se dezvolte.

Dacă vrei să afli mai multe despre ecosistemul antreprenorial din Viena o poți face de aici.