Mi-a plăcut mereu distincția formelor de plural dintre vise și visuri, ca să fie clar delimitată diferențierea lucrurilor pe care le visăm noaptea și pe care nu le putem controla, față de lucrurile la care visăm și al căror rezultat stă în mâinile noastre. Un vis poate fi fix ceea ce îl lăsăm noi să fie.

Vis de antreprenor este locul unde adunăm poveștile antreprenorilor din HoReCa, acei oameni care au pornit de la un vis și au ajuns să aibă o afacere de succes în lumea restaurantelor, hotelurilor sau a serviciilor de ospitalitate din țară.

La ce visau când erau mici, unde sunt acum și ce-a fost la mijloc de la momentul în care au știut ce-și doresc până au reușit să obțină ceea ce au?

Care e partea nevăzută a visului și care a fost munca din care și-au declinat succesul?

Bucătarul de acum făcea turtițe din pământ și le împărțea prietenilor?

Hotelierul de azi făcea vile din cartoane și perne și-și invita părinții să petreacă o noapte la hotelul ”plăpumioara”?

Îi întrebăm pe antreprenorii de azi de HoReCa cum erau în copilărie și care a fost visul lor de mici, ca să încurajăm cât mai mulți antreprenori să-și ducă visul cu un pas mai aproape de realitate.

Vă invităm să descoperiți aceste povești în rubrica de pe start-up.ro, dar să explorați și poveștile multor antreprenori care s-au înscris deja în platforma METRO, spațiul în care și tu îți poți înscrie propria ta experiență a succesului.

Dintre poveștile românilor care și-au îndeplinit visurile:

  • Povestea Laviniei Cobrea care a dezvoltat "Dimineți în Cerdac" un complex turistic din Piatra Neamț, transformat dintr-o căsuță moștenită într-o destinație de vacanță autentică.
  • Povestea Ilenei Ciucă care a creat complexul ”Satu' Muscelean”, o oază de tradiții românești autentice în inima Făgărașului, un vis devenit realitate, inspirat de amintiri și dorința de a conserva patrimoniul cultural. Acest sat tradițional oferă o experiență unică de cazare, combinând tradiția și confortul.
  • Povestea Andreei Luca, antreprenoarea din România care și-a urmat pasiunea pentru bucătăria pakistaneză, deschizând "Indus - spice is life", primul restaurant takeaway pakistanez din Iași și al doilea din țară.
  • Povestea lui Andi Știrbu, care a transformat o rulotă vintage din 1968 într-o pizzerie mobilă de top, cu un cuptor pe lemne.
  • Povestea lui Andrei Fâciu, antreprenorul din spatele PizzaMania din București, care a transformat pasiunea pentru pizza într-un succes longeviv, de 20 de ani.

METRO este partenerul de nădejde a mii de afaceri din HoReCa în plan local și face asta din 1996 încoace. METRO a fost încă din anii ’90 o garanție a succesului, când a avea o legitimație la METRO era echivalentul reușitei și o adevărată carte de vizită pentru antreprenori.

De-a lungul timpului, METRO s-a reinventat pentru a fi aproape de clienții săi profesioniști, prin inovație, produse adaptate continuu, soluții digitale și servicii de calitate. Toate acestea pentru a le ușura munca celor care își pun visul pe hârtie și apoi îl transformă în realitate.

Descoperiți poveștile antreprenorilor care au muncit pentru succesul lor în HoReCa și, dacă știți pe cineva care și-a îndeplinit visul în acest domeniu, îl puteți încuraja să se înscrie aici.