Serviciul Visa de plată în rate lansat în România este parte a unui proiect pilot mai extins derulat la nivel global, urmând să fie comercializat pe scară largă din 2020.

Deținătorii de carduri Visa eligibili vor avea opțiunea de a-și împărți costul total al produselor eligibile în tranșe mai mici, egale, distribuite pe o perioadă de timp definită.

Comercianții beneficiază de creșterea vânzărilor, integrare simplă, fidelizarea clienților și îmbunătățirea fluxurilor de numerar, în același timp oferind cumpărătorilor o experiență de plată rapidă la finalizarea comenzii.

În cadrul etapei pilot, deținătorii de carduri ING Bank vor putea plăti în rate în magazinele fizice ALTEX și online la eMAG. Participarea comercianților la program este facilitată de PayU, Alpha Bank și UniCredit Bank.

“Un studiu derulat de Visa printre consumatorii români a arătat că plata în rate este un criteriu major când vorbim de cumpărături. Am dezvoltat soluția de plată în rate la cheie pentru a permite comercianților și emitenților de carduri de credit să ofere această funcționalitate fără să fie nevoiți să aloce resurse considerabile de timp și bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero. Totodată, comercianții care integrează soluția vor putea să ofere consumatorilor un mod sigur și rapid de a plăti în rate, ceea ce va crește vânzările și satisfacția clienților”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

Deținătorii de carduri eligibili își pot alege planul de rate direct la casă sau în momentul finalizării comenzii online, iar băncile emitente pot oferi acest serviciu prin intermediul rețelei Visa, fără a fi nevoie să-și dezvolte propria infrastructură de acceptare.

Segmentul cardurilor de credit a avut un ritm de creștere constant în ultimii ani pe piața locală, iar comportamentul de plată s-a îmbunătățit.

Valoarea plăților cu cardurile de credit din România a crescut cu 80% în ultimii trei ani, la 12 miliarde de lei în 2018, iar primul semestru din 2019 confirmă tendința de creștere susținută, cu un avans de 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Băncii Naționale.

În ceea ce privește numărul de tranzacții, zilnic se realizează în medie peste 200.000 de plăți cu carduri de credit emise de băncile din România.