În cadrul congresului, vivo a folosit o stație de bază 5G mmWave locală pentru a transmite imagini video 8K UHD de la un server la un smartphone vivo, care apoi a proiectat prin wireless videoclipul UHD pe un televizor 8K.

Smartphone-ul vivo folosit la expoziție suportă multiple benzi de frecvență 5G Sub-6GHz și mmWave (n257/258/260/261), folosind conectivitatea duală NSA (EN-DC). Demonstrația evidențiază potențialul comercializării tehnologiei 5G mmWave.

Expoziția MWC Shanghai 2021 a inclus o Zonă 5G mmWave – găzduită de organizatorul GSMA și 39 de parteneri, inclusiv vivo, China Unicom și Qualcomm – pentru a expune și testa necesitățile potențialelor scenarii de aplicații ale 5G mmWave, mai ales în cadrul evenimentelor sportive de iarnă.

Zona a demonstrat potențialul 5G mmWave de a crea o Olimpiadă de Iarnă hi-tech și inteligentă, precum și posibilitățile nelimitate oferite de standardizare și de ecosistemul industriei tehnologiei mmWave.

În prezent, serviciul 5G global se bazează în principal pe spectrele sub-6GHz și mmWave. Undele milimetrice sunt unde electromagnetice cu o lungime de undă între 1-10 mm și o bandă de frecvență între 30-300 GHz.

Prin comparație cu benzile de frecvență sub-6GHz, tehnologia mmWave prezintă avantaje unice, precum lățimea mai mare de bandă, delay-ul mai mic al interfeței aeriene și o configurație mai flexibilă a acesteia.

Astfel poate să răspundă eficient cerințelor comunicării wireless din punct de vedere al capacității sistemului, ratelor de transmisie și aplicațiilor diferențiate. Rețeaua-hibrid între frecvențe joase și înalte va deveni arhitectura de bază a sistemului de comunicații mobile 5G.