“vivo doreşte să creeze telefoane flagship pliabile care să ofere o experienţă de utilizare optimă fără a afecta performanţa, durata de viaţă a bateriei şi alte funcţii esenţiale. Găsirea unui echilibru între funcţiile tehnice şi design reprezintă întotdeauna o provocare în cazul telefoanelor pliabile, dar pasiunea companiei noastre pentru design şi inovaţie ne ajută să oferim produse care depăşesc aşteptările”, a declarat Huang Tao, Vice President of Product vivo.

vivo X Fold2 este un smartphone cu greutate redusă, care oferă performanţă îmbunătăţită şi multiple posibilități de fotografiere, folosind tehnologie ZEISS. vivo X Flip, cel mai nou model din gama de smartphone-uri pliabile, oferă un design elegant şi performanţă specifică modelelor de top.

vivo X Fold2: Versatilitate și aspect compact

Încă de la prima generaţie de smartphone-uri pliabile X Fold, vivo a pus accent pe performanţa specifică modelelor flagship şi experienţa optimă de utilizare. Pentru noua generaţie, specificaţiile flagship ale modelului vivo X Fold2 sunt comparabile cu cele ale telefoanelor nepliabile, iar smartphone-ul oferă avantajul unui afişaj mare.

vivo X Fold2 are un ecran principal E6 de 8,03 inci cu rezoluție 2K+ și luminozitate maximă de 1.800 de niți, ceea ce îl face unul dintre modelele de top în rândul smartphone-urilor pliabile. Atât afişajul interior, cât şi cel exterior au o rată de refresh de 120Hz.

Performanţele smartphone-ului vivo X Fold2 sunt oferite de procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 cu SPU îmbunătăţit, memorie LPDDR5X şi stocare UFS4.0. Acest smartphone foloseşte o baterie de 4800mAh, cu posibilitate de utilizare a unui încărcător FlashCharge wireless de 50W, pentru încărcare wireless rapidă.De asemenea, vivo X Fold2 oferă o serie de alte funcţii, inclusiv Senzor 3D ultrasonic dual pentru amprentă şi wireless lossless Hi-Fi.

vivo X Fold2 este cu 33 de grame mai uşor şi cu 2mm mai subţire decât modelul anterior, datorită îmbunătăţirilor aduse în peste 30 de aspecte. Smartphone-ul foloseşte un element de îmbinare subţire şi rezistent, care îmbunătăţeşte stabilitatea şi rezistenţa la uzură, crescând durata de viaţă cu 33% în comparaţie cu modelul anterior. Elementul de îmbinare a primit certificare TÜV Rheinland pentru rezistenţa oferită chiar şi după 400.000 de plieri.

Acest smartphone foloseşte o cameră principală VCS True Color de 50MP şi asigură o experienţă bună lafotografiere datorită ZEISS Cinematic Video Mode. Fucția ZEISS Imaging cu Free-Stop Shooting Experience le permite utilizatorilor să surprindă diferite scene, precum cerul înstelat, printr-un singur clic, cu ajutorul modulului suprapunere, fără a mai fi nevoie de trepied.

Folosind un afişaj mare, software-ul modelului vivo X Fold2 a fost gândit pentru a se potrivi în diverse spaţii de lucru şi medii de business, facilitând multi-taskingul. Funcţiile de suprapunere permit schimbarea rapidă a ferestrelor utilizate în diferite poziţii de pliere, precum şi urmărirea suprapusă a mai multor filmări şi realizarea de apeluri suprapuse.

Disponibil în nuanţele roşu, albastru şi negru, vivo X Fold2 păstrează liniile de design ale modelului anterior, folosind o combinaţie de piele vegană, sticlă şi modele triunghiulare la marginea camerelor.

vivo X Flip: performanță de top într-un pachet compact

vivo X Flip, noul model compact inclus in gama de smartphone-uri vivo pliabile, se remarcă prin design-ul său modern, elegant şi portabil. Acest model foloseşte un afişaj exterior mare, iar design-ul oferă confort îmbunătăţit la utilizare. Cadrul median, realizat din aliaj de aluminiu folosit în industria aeronautică, oferă o structură mai uşoară şi mai stabilă. Ieşind în relief doar 3,15mm şi având o structură rezistentă, elementul de îmbinare uşor şi rezistent contribuie la păstrarea design-ului smartphone-ului. vivo X Flip are o grosime de 7,75mm când nu este pliat şi 16,6mm pliat.

Smartphone-ul este disponibil în trei culori, Rhombic Purple, Silk Gold şi Diamond Black.

vivo X Flip oferă performanţe imagistice avansate cu ajutorul tehnologiei ZEISS Imaging cu Free-Stop Shooting Experience, pentru o experienţă de fotografiere mai rapidă. vivo X Flip oferă modul DV cu ajutorul căruia utilizatorii pot filma pentru vloguri sau pot face videoclipuri, inclusiv în medii obişnuite, folosind telefonul pe orizontală. Cu ajutorul funcţiei de înregistrare cu redare accelerată suprapusă, utilizatorii pot înregistra cu un singur clic scene precum momente din trafic şi cerul înstelat, fără să folosească un trepied.

Folosind o cameră principală VCS de 50MP, tehnologie OIS şi modul ZEISS Style Portrait, acest model oferă numeroase stiluri de ton şi metode de înregistrare creativă, fiind un smartphone pliabil de dimensiuni mici cu performanţe optice foarte bune.

De asemenea, vivo X Flip oferă durabilitate sporită, deoarece a obţinut certificare TÜV Rheinland în urma efectuării a peste 500.000 de teste de pliere. Ecranul rămâne perfect aliniat chiar şi după 10.000 de plieri, datorită structurii sale cu element de îmbinare arcuit şi sticlă ultra-tough (UTG). În plus, vivo X Flip foloseşte o baterie de 4400mAh, cu posibilitatea de a utiliza un încărcător FlashCharge de 44W şi tehnologie cu acumulatori cu densitate mare de 4,5V. Deşi este foarte subţire, smartphone-ul oferă o durată mare de utilizare a bateriei.

vivo X Flip foloseşte platforma mobilă Snapdragon 8+ Gen 1 şi un ecran nou pentru protecţia ochilor. Cu o rată de refresh de 120Hz, un refresh LTPO ajustabil şi diminuare a luminozităţii PWM de înaltă frecvenţă de 1920Hz, eranul oferă performanţă foarte bună şi protejează ochii, reducând oboseala oculară.