Volt, prima aplicație de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer din România, va fi lansată astăzi de Volt Finance în parteneriat cu Libra Internet Bank și Mastercard. Aplicația permite utilizatorilor să realizeze transferuri bani din și către orice card bancar emis în România, direct de pe smartphone.

Transferurile se pot realiza la orice oră, chiar și în afara programului bancar. Pentru a putea folosi aplicația, utilizatorii se vor conecta cu Facebook sau cu numărul de telefon, e-mail și cardul bancar. Tranzacțiile sunt procesate de Romcard, cel mai important procesator de carduri din România, în conformitate cu standardele de securitate Mastercard și ale celorlalți emițători importanți de carduri.

“Libra Internet Bank, Mastercard și Romcard au fost primii parteneri care de la început au avut încredere în noi. Astăzi, când totul se întâmplă instant, aplicația Volt răspunde nevoii oamenilor de a trimite bani în siguranța familiei și prietenilor. Împreună cu partenerii noștri, oferim utilizatorilor o platformă sigură pentru transferuri simple de bani prin telefoanele mobile”, a declarat Radu Ciorbă, CEO al Volt Finance.

Tranzactiile de tip P2P reprezintă o alternativă convenabilă la cash, iar aplicația VOLT permite ca transferurile să aibă loc de o manieră rapidă, simplă și sigură. Tranzacțiile sunt realizate prin intermediul platformei de procesare a plăților online LibraPay, unul dintre primele servicii ale Libra Internet Bank dedicate mediului online

Alexandru Bita, Director Divizia eBusiness, Libra Internet Bank

„În toamna anului 2016, Mastercard a derulat un studiu pentru a analiza percepția și interesul consumatorilor români pentru plăți mobile, cu 7 din 10 respondenți afirmând că își doresc o astfel de metodă de plată. Transferul de bani P2P este o funcție necesară, studiile noastre arătând că peste jumătate din clienții bancarizați fac astfel de transferuri, marea majoritate în numerar. Volt este primul serviciu de transfer P2P pe card din România și beneficiază din plin de inovația Mastercard – transfer de bani instant cu câteva gesturi”, a declarat Gabriel Ghiță, VP, Business Development, Central and Eastern Europe, Mastercard.

Pentru cardurile Mastercard, transferurile au loc, în majoritatea cazurilor, instant. La baza stă tehnologia de ultimă oră MoneySend, care permite utilizatorilor să transfere bani într-un mod sigur și eficient către orice card Mastercard sau Maestro emis in România, direct din aplicația Volt. MoneySend garantează primirea banilor pe card în maximum 30 de minute, în cele mai multe cazuri chiar la momentul autorizării, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.