Cei de la Ubisoft au organizat o sesiune de joc de câteva ore în luna ianuarie, iar acestea sunt impresiile mele.

Watch Dogs este o serie care pune accentul pe single player, însă Ubisoft știe că dacă vrea ca durata de viața a unui titlu să fie mai mare atunci trebuie să adauge și o componentă multiplayer. De aceea, astăzi vorbesc despre Watch Dogs Legion Online, un mod multiplayer care-ți permite să te joci cu prietenii și să explorezi Londra. Review-ul campaniei single player îl găsești aici.

Watch Dogs Legion Online - ce moduri de joc multiplayer avem?

O să încep cu modul de joc care mi-a plăcut cel mai mult și care mi s-a părut cel mai fun. Și poate pe care Ubisoft ar trebui să-l considere să-l facă free to play, adică să nu necesite achiziția Watch Dogs Legion. Este vorba despre modul PvP Spider-bot Arena, unde între patru și opt jucători se înfruntă într-o arenă într-un meci de tip DeathMatch free-for-all.

În acest mod, fiecare jucător controlează acel mic spider-bot pe care-l ai și în modul single player și scopul este să-ți elimini adversarii. Însă ca lucrurile să fie și mai fun, Ubisoft a împrăștiat tot felul de arme prin arenă astfel încât atacul robotului se schimbă: poți să găsești lansator de rachete, mitralieră și așa mai departe. Fiecare armă e unică și mult mai bună decât cea standard. Deci ideea este să găsești repede o astfel de armă apoi să o folosești la potențialul maxim înainte ca aceasta să dispară, apoi găsești alta și tot așa.

Tot prin arenă sunt împrăștiate elemente care te pot vindeca. Într-un final, trebuie să reziști cât mai mult și să elimini cât mai mulți adversari.

Acest mod PvP mi s-a părut foarte dinamic, distractiv și o modalitate grozavă de a te relaxa. Rata de succes în acest mod depinde de abilitățile tale, dar și de noroc. De asemenea, merită menționat și faptul că acest mod a fost dezvoltat la București. Felicitări, băieți!

Totuși, modul principal multiplayer ar fi cel free-roam open world, adică poți explora lumea creată de Ubisoft în Legion în online alături de alți trei jucători (prieteni sau nu). În acest mod poți să faci tot felul de activități secundare și anumite misiuni. Apropo de asta, în online nu-ți poți lua personajele din offline și începi de la zero. Alegi un personaj apoi poți recruta altele instant folosind influență pe care o obții în urma a unor misiuni.

Apoi mai ai două moduri de tip PvE în mod Co-op: anume misiuni co-op ce pot fi realizate de o echipă de doi sau patru jucători și mai este și tactical ops, misiuni co-op dificile, gândite pentru patru jucători ce necesită lucru în echipă pentru a fi îndeplinite. Leader of the Pack este primul tactical Op disponibil în acest moment și este compus din cinci misiuni narative interconectate. Pe viitor, Ubisoft ar trebui să adauge mai multe. În online, jucătorii vor strânge experiență pentru a crește rank-ul și deblocarea diferitelor recompense cosmetice, dar și obținerea acelor puncte de influență.

Ce ne-am jucat în Watch Dogs Legion Online Multiplayer?

Jocul are un mod puțin confuz de a te lăsa să joci cu prietenii, însă după ce ne-am conectat pe aceeași hartă am purces să facem misiunile co-op. Am fost patru jucători și nu a fost prea dificil. Am realizat patru din cinci misiuni, deoarece la ultima am primit un crash și trebuia să reluăm progresul de la zero.

Aceste co-op missions sunt ușoare pentru patru jucători și implică diferite obiective: culege anumite lucruri, mergi într-un loc și protejează-l pentru anumit timp etc. Pentru a le duce la bun ai nevoie de un personaj cu arme bune și, la fel ca în offline, ai un skill tree pe care-l poți dezvolta cu puncte și modalități diferite de abordare a misiunilor.

Totuși, la fel ca și în offline, cea mai simplă metodă, a ceea de a trage în tot ce mișcă parte să fie cea mai eficientă. Mecanicile de joc sunt la fel de satisfăcătoare și partea de shooting chiar mi-a creat o poftă pentru The Division 2. Dar despre asta altă dată. În fine, din cele patru misiuni, una singură a fost cu stealth și eram obligați să nu fim detectați însă doar pentru o scurtă perioadă de timp.

În echipă, prin voice chat, modul de joc este fun și e nevoie de ceva coordonare să faci misiunile repede și bine. Iar pentru asta ar trebui să ai și o echipă echilibrată. Poate unul dintre voi să fie mai tare pe hacking, altul pe arme de foc și așa mai departe.

Mai departe, dacă vrei o provocare mai mare, atunci ai Tactical CO-OP unde chiar trebuie să lucrezi împreună ca să reușești. Aici am jucat doar o misiune și a trebuit să ne împărțim în două echipe și să mergem în zone diferite pe hartă, iar acolo trebuia să îndeplinim anumiți pași cam în același timp ca să reușim. Ce a fost interesant aici era ca trebuia să vorbim, să explicăm ce facem unii ca și ceilalți să reproducă aceeași pași.

Aici chiar ai nevoie de personaje bune care au arme de calitate și abilități interesante. Nu prea merge să faci acest gen de misiuni cu patru bunicuțe cu pistoale (sau poate o merge și nu știu eu). Apoi ultimul mod pe care l-am încercat este Spider-Bot despre care am vorbit prima dată.

Dată de lansare și preț Watch Dogs Legion Online multiplayer

Pe partea tehnică, eu nu am avut probleme și a rulat foarte bine. Am avut acel crash, însă per total jocul mi s-a părut destul de bine optimizat. Oricum, noi l-am jucat în ianuarie, iar acesta este programat să fie lansat pe 9 martie.

Acest mod Watch Dogs multiplayer online este gratis pentru cei care dețin jocul și cred că este o adiție bună și distractivă și care are potențial să atragă mai mulți jucători.

Deținătorii Season Pass-ului vor primi acces la două misiuni unice pe 9 martie: Guardian Protocol și Not in Our Name. Toți jucătorii vor avea acces la viitoare actualizări gratuite, cum ar fi modul Invasion PvP, toate misiunile noi co-op și la personaje gratuite.

Proprietarii Season Pass vor avea acces și la sfârșitul acestui an la misiuni DedSec suplimentare, Watch Dogs: Legion - Bloodline, noi eroi precum Mina, Darcy, Aiden Pearce și Wrench din franciza Watch Dogs. Season Pass-ul Watch Dogs Legion este disponibil pentru cumpărare ca parte a edițiilor Gold, Ultimate și Collector.

Eu probabil o să mă întorc în Londra pe 9 martie și o să încerc să duc la capăt toate misiunile.