Microsoft a introdus conceptul de copilot în urmă cu aproape doi ani, cu GitHub Copilot, un programator pereche AI care asistă programatorii în scrierea codului. În acest an, Microsoft a implementat experiențe copilot în produsele sale principale și servicii, de la chat-ul cu inteligență artificială din Bing, care schimbă modul în care oamenii caută pe internet, la Microsoft 365 Copilot, GitHub Copilot X, Dynamics 365 Copilot, Copilot în Microsoft Viva și Microsoft Security Copilot.

Astăzi, în cadrul conferinței anuale pentru dezvoltatori Build, Microsoft a anunțat că a extins acest ecosistem de Microsoft Copilot pentru a include Copilot în Power BI și Copilot în Power Pages, Copilot în Microsoft Fabric și Windows Copilot. De asemenea, compania a prezentat noi caracteristici care vor ajuta dezvoltatorii să își construiască propriile programe copilot și aplicații AI de ultimă generație. Asta include noi instrumente numite plugin-uri care fac copilotul mai util, permițându-i să interacționeze cu alte programe și servicii.

OpenAI a introdus plugin-urile ChatGPT în luna martie. Microsoft a anunțat pluginuri pentru Bing la începutul acestei luni. Această tehnologie permite ca ChatGPT și Bing Chat să vă ajute să găsiți și să rezervați o rezervare la restaurant folosind un plugin OpenTable, de exemplu.

Astăzi, Microsoft adoptă același standard deschis de pluginuri pe care OpenAI l-a introdus pentru ChatGPT, permițând astfel interoperabilitatea între ChatGPT și întreaga gamă de oferte de copilot Microsoft. Asta înseamnă că dezvoltatorii pot folosi acum o singură platformă pentru a crea plugin-uri care funcționează atât pe segmentele de business, cât și pe cele de consum, inclusiv ChatGPT, Bing, Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot și Windows Copilot. Microsoft a anunțat, de asemenea, că aduce Bing în ChatGPT ca experiența de căutare implicită.

Ca parte a acestei platforme comune de plugin-uri, Bing își sporește suportul pentru plugin-uri. În plus față de cele care au apărut anterior anunțate pentru OpenTable și Wolfram Alpha, va avea, de asemenea, Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, Redfin, TripAdvisor și Zillow, printre multe altele, în ecosistemul Bing.

Cu Expedia, călătorii se vor bucura de planificarea conversațională a călătoriei pentru o experiență mai bună în planificarea unei călătorii.Cu Instacart, veți putea în curând să luați masa pe care Bing v-a ajutat să o planificați, să o transformați într-o listă de cumpărături și să plasați o comandă pentru a primi ingredientele livrate direct la ușa de la retailerul de produse alimentare preferat. Iar exemplele pot continua.

Microsoft Edge își schimbă puțin estetica după feedback-ul utilizatorilor. De asemenea, anunță lansarea oficială a Microsoft Edge Workspaces, locul unde toată lumea poate vizualiza același lucru: site-uri web ale proiectului și cele mai recente fișiere de lucru într-un singur loc. Asta va ajuta angajații remote să lucreze mai bine

Nu îl ultimul rând, Windows 11 primește update-uri

Este introdus un serviciu de VPN pe bara de activități. O mică pictogramă cu un scut va apărea pe simbolul de Wi-Fi atunci când VPN-ul este activat.

PC-uri cu Windows 11 echipate cu procesorul de securitate Pluton beneficiază de o tehnologie încorporată care oferă mai multă rezistență la malware, o protecție mai puternică împotriva atacurilor hardware și o protecție suplimentară a credențialelor. În plus, Pluton va fi disponibil pe și mai multe sisteme AMD, inclusiv pe linia Phoenix.

În luna mai a anului trecut, Microsoft anunțat subtitrări live și, ulterior, le-a lansat odată cu Windows 11 2022 Update, oferind o opțiune accesibilă pentru a permite tuturor clienților să consume conținut audio pe Windows. Subtitrările apar atunci când este redat audio, inclusiv în apelurile video în timp real. Începând cu 24 mai această caracteristică importantă se va extinde acum la 10 limbi suplimentare care acoperă 21 de regiuni.

Pentru următoarea generație de sisteme audio wireless, Microsoft anunță Bluetooth Low Energy Audio, o premieră pentru PC. În parteneriat cu Samsung Galaxy și Intel, Bluetooth LE Audio aduce un sunet de înaltă calitate la o putere redusă, oferind experiențe mai bune pentru apelurile, videoclipurile și muzica pe dispozitivele compatibile, inclusiv căști fără fir, precum căștile wireless Galaxy Buds2 Pro.

Microsoft Store deschide ușile către AI

Microsoft prezintă AI Hub, o nouă secțiune curatoriată în Microsoft Store în care compania va promova cele mai bune experiențe AI construite de comunitatea de dezvoltatori și de Microsoft. Acesta este un spațiu în care Microsoft va educa clienții cu privire la modul în care pot începe și extinde călătoria lor în domeniul IA, inspirându-i să folosească IA în mod cotidian pentru a stimula productivitatea, a stârni creativitatea etc. De exemplu, veți putea să folosiți AI pentru a vă exprima creativitatea prin Luminar Neo și Lensa, să vă prezentați ideile cu Gamma și Copy.ai, să vă construiți CV-ul cu Kickresume, să vă generați vocea cu Play.ht, sau chiar să vă planificați călătoria cu Tripnotes.