Producătorul chinez de telefoane, Xiaomi, a lansat în cadrul MWC 2017 propria gamă de procesoare. Acestea vor echipa noul terminal lansat de aceștia, Mi 5c, și este un octa-core numit Surge S1. Telefonul va costa în jur de 220 de dolari pe piața chinezească.

xiaomi mi 5c
Foto: Xiaomi

Mi 5c va avea un ecran de 5,15 inci, ecran Full HD 1080p, 3 GB RAM plus 64GB spațiu de stocare. Camera de 12 megapixeli însă nu va dispune de stabilizare optică, conform celor de la Engadget. Cu toate astea, camera frontală este ceva mai bună decât majoritatea, dispunând de 8 megapixeli. Procesorul va fi unul economic din punct de vedere al energiei, bateria integrată fiind mai mică. Ceea ce înseamnă că terminalul a putut fi construit mai subțire.

xiaomi mi 5c
Foto: Xiaomi

Dezvoltarea procesorului a durat în total aproximativ doi ani și jumătate, iar abia pe 24 septembrie 2015 a fost dat primul telefon cu ajutorul acestuia. 17 luni mai târziu, astăzi, a fost lansat și telefonul care îl va avea la bază. Având în vedere data la care s-a început dezvoltarea procesorului, este lesne de înțeles că generația acestuia este mai veche. Îl putem compara cu Qualcomm Snapdragon 625. Chipset-ul dispune de opt nuclee, patru fiind setate pe 2,2 GHz, celelalte patru pe 1,4 GHz.

Aceste schimbări se pot traduce printr-o lovitură seriaosă dată lui MediaTek, cei care produceau până acum chipset-urile pentru Xiaomi. În plus, aceasta e abia prima încercare. E de așeptat ca firma chinezească să dezvolte în continuare alte game mai performante de procesoare și să prindă din urmă concurența pe acest segment.