Xiaomi Mi8 are un ecran OLED de 6,21 inci produs de Samsung și un breton de dimensiuni considerabile, care are o cameră frontală de 20 de megapixeli.

Materialele din care e făcut telefonul sunt sticlă și aluminiu, iar procesorul este Qualcomm Snapdragon 845, conform The Verge. Conform testelor DxO Mark, camera duală de pe spate, care are 12 megapixeli, are un scor de 105. Mai mare decât acest telefon este Huawei P20 Pro, care are un scor de 109. De exemplu, iPhone X are 97.

Ecranul este foarte discret curbat, păstrând linia generală rotunjită, iar marginile sunt din aluminiu. Potrivit Xiaomi, telefonul are un GPS cu frecvență dublă, care oferă rezultate mai bune.

Ce e interesant e că Xiaomi Mi8 are și o variantă specială, numită Explorer, care are un capac spate translucid, iar ecranul conține și senzorul de amprentă, un feature așteptat de mult și la iPhone sau la Samsung. Potrivit Xiaomi, dar momentan sunt doar vorbe, ediția Explorer are și recunoaștere facială 3D, care ar fi ca pe iPhone X.

Xiaomi a lansat mai multe telefoane, inclusiv un Xiaomi Mi8 SE, adică varianta mid-range a acestui terminal, cu un procesor Snapdragon 710, un ecran de 5,88 inci, cameră dublă de 12 și 5 megapixeli, dar și cameră de selfie de 20 de megapixeli.

În China, Xiaomi Mi8 va costa 421 de dolari, iar varianta Xiaomi Mi8 Explorer costă 577 de dolari. Varianta SE costă 281 de dolari. Telefonul va fi lansat oficial pe piața din China pe 5 iunie, varianta SE va fi pe 8 iunie, iar Explorer mai târziu în vară.