Soluția creată de Zitec conectează magazinele dezvoltate pe platforma VTEX cu eMAG Marketplace, oferind sincronizarea și actualizarea automată între magazin și marketplace a informațiilor privind produsele, stocurile, tranzacțiile, schimbările de preț și comenzile.

Cum funcționează soluția?

  • De cealaltă parte, în momentul în care retailerul primește o comandă din eMAG, aceasta se va transmite mai departe către magazinul online VTEX, iar administratorul magazinului online va putea vizualiza toate detaliile comenzii direct în platforma VTEX.
  • Dacă un retailer își adaugă un produs nou în magazinul său din panoul de administrare VTEX, aplicația îl poate lista și în platforma eMAG, fără a mai fi necesare actualizări suplimentare.
  • Comercianții pot selecta ce produse sau categorii de produse se vor transmite pentru listare, printr-un proces simplu de mapare din aplicație.

”Fenomenul marketplace-urilor câștigă tot mai mult teren în România, cu numeroase branduri optând să-și extindă prezența prin intermediul acestor platforme pentru a obține o vizibilitate sporită și pentru a deschide noi canale de vânzare. În acest context, am creat o nouă aplicație-conector, care oferă clienților noștri posibilitatea de a accesa și gestiona cu ușurință un nou canal de vânzare. Ne bucurăm că Zitec este alături de noi și contribuie la creșterea business-urilor care aleg soluțiile de comerț digital ale VTEX”, a declarat Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA Sales Leader în cadrul VTEX.

Printre principalele avantaje pentru magazinele online se numără:

  • vizibilitatea către o nouă bază de clienți atât din Romania, cât și din noi piețe precum Bulgaria, Polonia sau Ungaria (țări în care eMAG operează)
  • opțiunea de a vinde și de a extinde oferta de produse pe două platforme
  • eficientizarea de costuri
  • administrarea centralizată a comenzilor și vânzărilor pentru ambele platforme într-un singur loc.

“Adoptarea soluțiilor de tip marketplace este esențială în strategia de vânzări a oricărui magazin online. Statisticile arată că, la nivel global, 56% dintre retailerii online preferă deja să vândă prin intermediul marketplace-urilor. Aceștia se bucură de 38% mai multe vânzări decât cei care se bazează doar pe magazinul lor online. Așadar, companiile care investesc în platforme de eCommerce flexibile, care le permit să adauge noi funcționalități și integrări rapide cu marketplace-uri, au un avantaj competitiv semnificativ. Prin parteneriatul nostru cu VTEX oferim magazinelor online, pe lângă implementarea unei soluții de eCommerce performante, acum și posibilitatea unei integrări rapide și facile cu eMAG Marketplace”, a declarat Alexandru Dobre, eCommerce Director, Zitec.