Zitec va dezvolta platforma de e-learning din cadrul proiectului „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri" finanțat prin PNRR Investiția I19 - “Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme” - Componenta C7 - Transformare digitală, de care vor beneficia cel puțin 2000 de întreprinderi mici și mijlocii.

”Credem că transformarea digitală este un imperativ în procesul de redresare și creștere economică, atât în sectorul public, cât și în cel privat. România beneficiază de un mediu de afaceri cu antreprenori cu experiență și multă creativitate, însă pentru a fi cu adevărat competitivi la nivel european aceștia trebuie să țină pasul cu inovațiile din domeniul digital, să își modernizeze modul de operare și forța de muncă, pentru a folosi tehnologia în beneficiul afacerii lor. În acest sens, proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri" are un rol cheie în cadrul PNRR și va genera un impact pozitiv la nivel național, atât din punct de vedere economic, cât și social, cu efecte pe termen lung. Am ales să ne implicăm pentru că este un proiect ambițios și răspunde misiunii noastre de a sprijini transformarea digitală a instituțiilor publice și a mediului de business românesc”, declară Alex Lăpușan, CEO Zitec.

Proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri" vizează sprijinirea a peste 2000 de întreprinderi mici și mijlocii în procesul propriu de transformare digitală, prin creșterea competențelor angajaților lor și specializarea lor în domenii tehnologice avansate sau reconversie profesională în nouă domenii cheie din sectorul digital.

Astfel, prin platforma de e-learning pe care o va dezvolta Zitec, IMM-urile își vor putea dezvolta competențe în domenii ca Internet of Things, Big Data, Cloud technologies, Învățarea automată – Machine Learning, Inteligența artificială, Automatizarea proceselor robotice – RPA, Blockchain, Cyber-Physical Systems sau Additive manufacturing, și le vor aplica pentru a-și crește eficiența și a-și dezvolta afacerile.

Bugetul alocat pentru soluția dezvoltată de Zitec este de 4.350.120 lei fără TVA, iar termenul de livrare pentru aceasta este ultimul trimestru al anului curent.

Sectorul public este una dintre direcțiile pe care Zitec a ales să se concentreze începând cu anul trecut, iar acest lucru s-a văzut prin numărul de licitații publice la care a participat și pe care le-a câștigat.

Astfel, compania dezvoltă o serie de proiecte de transformare digitală pentru instituții din zona de apărare, educație, mediu sau servicii pentru populație, printre care Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), Poșta Română, Unitatea Militară UM02499, Loteria Națională sau Academia de Studii Economice București.