Astfel, afacerile care activează în comerțul online pot accesa Recommendations AI prin intermediul Zitec, cu o implementare rapidă în mai puțin de o lună, soluția urmărind obținerea de rezultate rapide de creștere a vânzărilor.

Recommendations AI este o soluție de Inteligență Artificială dezvoltată de Google, care permite companiilor dezvoltarea unui sistem avansat de recomandări pe baza unor modele de Machine Learning de ultimă generație.

Soluția se adresează în principal companiilor care activează în industria de retail, oferind clienților acestora sugestii personalizate de produse, în funcție de preferințele individuale. Aceste recomandări relevante pentru fiecare client pot fi promovate în timp real prin toate canalele de comunicare ale magazinului online: web, mobile, e-mail și multe altele.

Anunțată public în 2019, Recommendations AI este disponibilă în prezent în versiune beta cu acces doar prin intermediul partenerilor listați de Google Cloud, care pot realiza implementarea pentru clienții lor.

Soluția poate fi personalizată pe baza diverselor scenarii de recomandări sau obiective de business, nu este necesară experiența anterioară în utilizarea tehnologiei Machine Learning sau a altor sisteme de recomandări, iar planul de costuri este unul simplu – companiile plătesc numai pentru numărul de recomandări afișate.

Potrivit Google, primele rezultate de la retaileri din întreaga lume care au integrat Recommendations AI indică îmbunătățiri semnificative, mulți dintre aceștia obținând o creștere de până la 90% a ratei de click (CTR – click-through rate).

“Vivre este o companie care s-a născut din pasiunea pentru tehnologie și care a crescut an de an urmărind inovația la fiecare pas. Cu Recommendations AI avem libertatea să experimentăm cu scenarii de recomandări care vin în ajutorul clienților noștri, cărora le oferim o sursă de inspirație pentru a alege din cele peste 150.000 de produse disponibile zilnic pe vivre.ro. Am înregistrat o creștere de 15% a tranzacțiilor obținute din recomandări de produse, urmând să extindem atât scopul, cât și numărul experimentelor”, a declarat Mihai Iova, Head of Product Vivre, cel mai mare magazin online de mobilier, textile și decorațiuni din Europa Centrală și de Est, unul dintre clienții pentru care Zitec a implementat Recommendations AI.

Zitec are o experiență de 17 ani în dezvoltarea de soluții software și servicii de digital marketing pentru clienți din întreaga lume, livrând de-a lungul timpului peste 400 proiecte în 15 țări de pe trei continente. Compania are o expertiză recunoscută în utilizarea soluțiilor cloud încă din anul 2007, fiind în prezent partener certificat al Google Cloud, Microsoft Azure și Amazon Web Services, dar și experiență extinsă în dezvoltarea de proiecte de e-commerce, fiind singura companie românească Partener Magento și unic furnizor în România al platformei de soluții e-commerce în cloud VTEX.