AirBar, gadgetul genial care transformă orice ecran într-unul tactil. Acum și pe MacBook

Refuzul Apple de a dota MacBook-urile cu ecrane tactile lasă mână liberă altor jucători din tech, gata să vină în ajutorul fanilor gigantului americani (care nu se debarasează de produsele cu emblema mărului oricât de multe lipsuri ar avea).

Așa că Neonode, o companie care a pornit din Suedia cu o nouă viziune asupra telefoanelor mobile, a lansat la CES 2017 AirBar pentru MacBook Air cu ecran de 13,3 inci. Device-ul costă 99 de dolari și poate fi precomandat pe Amazon, urmând să ajungă în posesia clienților din luna martie a acestui an.

Tot prin luna martie ar urma să fie lansat și AirBar pentru Mac-urile cu display de 14 inci.

Lansat în vara anului trecut pentru laptopurile cu Windows și ecrane de 15,6 inci, AirBar este un gadget absolut genial. Banda magnetică se atașează în partea de jos a ecranelor calculatoarelor și se activează printr-un port USB. Imediat, un ecran normal poate fi controlat prin gesturi, utilizatorii putând scrolla, mări și micșora imaginile.

AirBar utilizează tehnologia patentată a Neonode, zForce AIR, pentru a emite un strat invizibil de lumină peste display-ul unui calculator. Acesta devine sensibil la atingere, ecranul fiind transformat într-unul tactil chiar dacă folosim mănuși sau avem în mâini o pensulă.

La finalul lunii august 2016 (momentul lansării AirBar), compania cu sediul în Stockholm avea deja 20.000 de precomenzi, de la clienți din 40 de țări. Acum, banda magnetică poate fi comandată de pe site-uri precum mazon.com, BestBuy.com, Walmart.com. La nivel european, comenzile pentru AirBar pot fi făcute prin site-ul german al Amazon. Prețul AirBar pentru laptopurile cu Windows pornește de la 80 de euro.

airbar touch laptop windows

Comentezi?

Jurnalist cu o experiență de 10 ani în presa de business (Forbes România, Ziarul Financiar, Business Standard), călător pasionat, ascultător avid al poveștilor spuse de oameni faini și junior în ale antreprenoriatului. Co-fondator al www.thetrends.ro, Oana scrie despre cele mai noi tendințe din lumea tech, descoperă locuri de vis pentru următoarea vacanță și urmărește îndeaproape antreprenorii locali.