Runda de investiție a inclus participarea unor angeli investori din Marea Britanie, India, Asia și Uniunea Europeană.

Elrond este o companie creată de o echipă românească ce dezvoltă o platformă blockchain scalabilă și eficientă. Condus de Beniamin Mincu, Elrond a fost înființat la sfârșitul lui 2017 și s-a lansat în ecosistemul cripto în trimestrul 2 al anului 2018 ca proiect self funded.

În prezent, Elrond lucrează la implementarea unui nou mecanism denumit Adaptive State Sharding. Acesta permite scalabilitatea liniară când mai multe noduri se alătură rețelei prin paralelizarea procesării tranzacțiilor. În decembrie 2018, Elrond a încheiat un parteneriat cu procesorul de plăți Netopia pentru integrarea tokenului ERD în sistemul de plăți online.

Practic, Elrond încearcă să crească ceea ce poate face o rețea blockchain, pentru a concura cu rețele Cloud centralizate, cu un aport suplimentar de securitate și descentralizare.

Tehnologia Elrond permite peste 1.000 de tranzacții pe secundă. În mai 2019, Elrond a testat și o rețea cu 12.000 de tranzacții pe secundă, ceea ce înseamnă că s-au dus dincolo de limitele cunoscute ale unei rețele tradiționale în blockchain.

Următorii pași pentru Elrond sunt construirea de unelte pentru ca dezvoltatorii de aplicații să poată dezvolta produse peste infrastructura blockchain.