Clément Boulais, Head Of StartUp Engagement La French Tech, a anunțat lansarea oficială în România a acceleratorului. La French Tech este un ecosistem de antreprenori, startup-uri, investitori și administrație publică, pentru dezvoltarea de proiecte și afaceri utilizând noile tehnologii.

Înființată cu cinci ani în urmă, ca parte a Ministerului de Finanțe al Franței, La French Tech numără în prezent 48 de comunități în întreaga lume și peste 30 în Franța.

”Poveștile care schimbă jocul vorbesc despre cei trei mari piloni ai societății: individul, întreprinderea și capacitatea de transformare, de inventare. La French Tech este o chintesență a acestora. Noi, francezii, am creat cuvântul antreprenor care este una dintre rotițele esențiale ale mecanismului economic, din Franța și de oriunde. La French Tech este un organism bicefal, un OZN, pentru că este chiar ecosistemul mondial care există pe piață dar și sistemul administrativ care face politicile publice, finațarea și investițiile, precum și rețeaua de legătură dintre ele. (...) În prezent, La French Tech Franța înglobează peste 15,000 de startup-uri în Franța, și face o investiție de capital de 1,6 mld. de euro. Cele patru domenii de interes sunt: mediul de business internațional, piața resurselor umane, înțelegerea mediului instituțional și finațarea”, afirmă Boulais.

Cum va funcționa și ce va oferi La french Tech startup-urilor din România?

Board-ul la French Tech România include în prezent 10 membri, inclusiv investitori și directorul executiv al CCIFER, și este prezidat de Grégoire Vigroux, cofondator și Vice-Președinte Europa al TELUS International, serial entrepreneur și business angel.

Ecosistemul susține startup-urile pentru dezvoltarea internațională: mentoring, coaching, conexiune la nivel international, promovare pentru a intra pe piața franceză.

La French Tech România va oferi și finanțare start-upurilor, din anul 2020, când va fi lansat un fond de investiții de 1 milion de euro, prin participarea a 20-30 de investitori care pun maxim 50.000 euro fiecare. Startup-urile vor putea obține 20-100.000 de euro și sprijin pe partea de expertiză, scalare. Atunci când acest fond se va termina, vor fi strânse noi fonduri.

Ecosistemul va sprijini și startupurile franceze să vină în România.