Ceea ce face această investiție să fie ieșită din comun, pe lângă suma uriașă, este faptul că vine sub forma unui împrumut. Anterior, WeWork a ridicat miliarde de dolari în acțiuni, inclusiv 4,4 miliarde de dolari de la SoftBank.
Într-un interviu acordat publicației Business Insider, directorul financiar al WeWork, Artie Minson, a spus despre finanțare că există 3 scenarii care ar face posibil ca aceasta să fie convertită din împrumut în equity - acțiuni în cadrul startup-ului: „dacă SoftBank conduce o rundă de investiții de 1 miliard de dolari, nota se va converti la evaluarea acelei runde; dacă runda de investiții este condusă de un alt investitor, datoria se convertește la o evaloare minimă de 42 miliarde de dolari și dacă WeWork se listează pe bursă, datoria se va converti la prețul IPO”, a explicat Minson.
Cert este că această investiție va contribui la extinderea afacerii cu birouri de coworking la nivel global. WeWork a împărtășit, de asemenea, o parte din cifrele sale pentru primele șase luni ale anului 2018. Compania s-a extins în 12 orașe noi și 5 țări de la începutul anului. Acum 2 ani, start-up.ro a fost în vizită la sediul din Tel Aviv al celui mai mare spațiu de coworking din lume - WeWork.