First Round Capital este un fond de investiții specializat în tranzacții la început de drum pentru startup-uri. Ei nu investesc în firme mari, ci în startup-uri early stage. Printre firmele în care au investit de-a lungul timpului sunt 9GAG, Mint, Notion, Refinery29 sau Uber.

Poți găsi tot studiul la acest link.

De 3 ani First Round publică un raport privind startup-urile cu 10 elemente cheie care au marcat anul. Iată-le pe cele din 2017.

  1. Jumătate din fondatori au fost hărțuiți sexual sau știu pe cineva care a pățit așa ceva. 78% din fondatoarele de sex feminin au declarat că au fost hărțuite sau știu pe cineva care a trecut prin astfel de momente.
  2. Femeile și bărbații au soluții diferite pentru reducerea hărțuirii sexuale la locul de muncă. Pentru femei, soluția ar fi să existe mai multe investitoare, iar bărbații cred că ar trebui să existe training-uri și mai multă popularizare în media a incidentelor.
  3. O treime din fondatori cred că ICO-ul cu Bitcoin sau Ethereum poate fi mai bun decât un fond de investiții. 90% din cele 2,3 miliarde de dolari strânse de startup-urile pe blockchain în trimestrele 2 și 3 ale lui 2017 au fost prin intermediul ICO-urilor.
  4. Fondatorii consideră că apartenența politică e importantă atunci când angajează.
  5. Doar 5% din fondatori consideră că vor eșua din cauza competiției mari a giganților precum Google sau Amazon. Marile frici ale startup-urilor sunt lipsa finanțării, negăsirea pieței, stagnarea creșterii și angajarea oamenilor greșiți.
  6. Oamenii cel mai greu de găsit sunt acum cei de vânzări. Aceștia au luat fața inginerilor.
  7. Cei care vor să primească investiții fac multe greșeli: au monetizat prea târziu, au ales un cofondator greșit și au greșit modelul de business.
  8. Investitorii au mai mare putere de negociere acum față de anii trecuți, când fondatorii chiar alegeau dintre aceștia.
  9. Două treimi dintre femei consideră că genul le dezavantajează atunci când vor să primească investiție.
  10. Cel mai important criteriu pentru a alege un investitor este caracterul.