„100.000 de porții de mâncare reprezintă un rezultat impresionant care are în spate munca unei echipe de voluntari nu atât de numeroasă pe cât s-ar putea crede pentru susținerea unui astfel de efort. Le mulțumesc lor, în primul rând, celor 100 voluntari care au ținut „focul aprins” în aceste 5 luni. Dacă vorbim în numere despre Solidar Social, vă mai spun și de cele 87 de tone de mâncare gătite, cei 11.574 kilometri parcurși pentru livrare, cei 55 de sponsori și cei peste 50 de donatori.” – Chef Adi Hădean.

Campania Solidar Social a evoluat odată cu situația pandemiei, astfel încât să intervină acolo unde a fost cea mai mare nevoie de susținere. Astfel, în primele 3 luni de la declanșarea stării de urgență, eforturile s-au concentrat pe furnizarea unei mese calde către personalul medical din spitalele Covid din București (Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colentina) și către persoanele vulnerabile aflate în izolare, în Sectorul 6 al capitalei. Odată cu ieșirea din starea de urgență, focusul a fost orientat către deservirea cazurilor sociale din Sectorul 6, urmând acoperirea și celorlalte sectoare până la sfârșitul anului și extinderea la nivel național.

Cum poți ajuta:

  1. Vino să faci voluntariat

Dacă ești bucătar calificat și restaurantul la care lucrai e închis în această perioadă, vino să gătești alături de ei. Dacă ai permis de conducere categoria B și vrei să ajuți la livrarea mâncării, vino alături de ei. Scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi toate informațiile de care ai nevoie.

  1. Donează alimente

Dacă ești producător de alimente sau distribuitor, poți contribui donând orice îți prisosește. Nu fac mofturi, transformă în mâncare gustoasă orice ingrediente au la dispoziție.

  1. Donează materiale

Au multe nevoi. De la caserole de unică folosință până la dezinfectanți și echipamente de protecție personală. Ajută unde poți!

  1. Donează bani

Orice ajutor este binevenit:

Asociația Adi Hădean

Cont: RO35BTRLRONCRT0283039401

Banca Transilvania