Noua investiție va fi folosită să susțină eforturile de dezvoltare și vânzări a suitei FaceRig și creșterea liniei curente de produse, viitorul incluzând atât o soluție de tip SDK multiplatformă și un magazin electronic de avatare, ambele plănuite pentru 2018. Compania de asemenea a deschis un birou în San Francisco ca să susțină creșterea la nivel global.

Înființată în 2013 în București Holotech Studios este echipa din spatele unui software inovativ ce permite oricui să se transforme instantaneu (prin intermediul analizei în timp real a expresiilor feței) în personaje digitale fantastice, folosind dispozitive electronice uzuale, deja existente pe piață. Suita software FaceRig poate fi folosită atât în scop commercial cât și personal. Alte suite software se bazează pe simple suprapuneri de imagini 2D, în schimb ce FaceRig oferă avatare complexe, complet realizate în trei dimensiuni și captura de mișcare ce se poate extinde dincolo de cap și față, până la umeri, brațe și chiar întreg corpul.

Un articol complex cu FaceRig găsiți aici, pe start-up.ro

Până azi FaceRig are mai mult de 4 milioane de download-uri în toată lumea (combinat iOS, Android și Windows Desktop) și mai mult de 100,000,000 vizualizări pe YouTube. Gama de utilizări e larga începând de la conversații pe Skype, până la utilizări în muzee, evenimente corporate, expoziții de tehnologie, educație, teatru etc. Un video se poate accesa aici.

"Să interacționezi cu alții ca un avatar 3D animat, capabil să reflecte expresiile faciale și mișcările corpului în timp real, are multe beneficii pe lângă faptul că e incredibil de distractiv” spune Dragoș Stanculescu, co-fondator și CEO al Holotech Studios. “ Suntem incantați să continuăm construcția platformei software prin această extindere în Statele Unite și să avansăm cu misiunea de a genera conținut atractiv animat utilizabil de către milioane de oameni. Fie că asta înseamnă să folosești un avatar ca să predai unor copii limba engleza online, sau pur și simplu să trimiți o felicitare amuzantă prietenilor“.

Caracteristicile cheie includ:

  • Urmărirea mișcărilor capului și a expresiilor în timp real, dintr-un video filmat de o cameră obișnuită , complementat de analiza audio a vocii
  • Capabilitatea de a combina datele de mișcare analizate din video cu input suplimentar de la utilizator transmis prin dispozitivele uzuale (touch screen, tastatura, mouse) pentru a anima personaje 3D.
  • Generarea animațiilor în timp real bazat pe datele de mai sus și aplicarea lor pe un modele 3D care pot avea diverse proporții și morfologii ( inclusiv cu efecte audio pe voce) .
  • Sintetizarea imaginilor ce includ modelele animate și iluminarea lor în timp real, pe un fundal ales de utilizator.
  • Integrare cu toate aplicațiile de Pc care folosesc dispozitive de tip webcam prin intermediul unui driver virtual.
  • Platforma de creație deschisă ce permite utilizatorilor să își creeze propriile modele de la zero și să la aducă în FaceRig.
  • Personaje ce pot fi personalizate.
  • Preturi adaptate atât utilizatorilor de acasă cat și utilizării în scop comercial.

FaceRig e disponibil pentru descărcare de la iTunes App Store și Google Play, și prin propriul magazin online. O versiune de A Windows PC este disponibila și pe Steam.